Paks-Videoton

Kis méltó ellenfele lenne a bajnoknak, Mezey nem beszél a győzelemről

A Videoton a Paks otthonába látogat a Monicomp Liga 25. fordulójában, és győzelme esetén egy lépésre kerülne a bajnoki címtől.

Nagy csata várható Pakson - Fotó: teol.huDr. Mezey György az fmh.hu-nak még a Pápa elleni hétvégi győzelemmel kezdte az előretekintést.

“Ami a szakmai részét illeti, nagyon nagyra értékelem ezt a győzelmet, hiszen nagyon nehéz volt pillanatok alatt feltörni az alaposan megerősített pápai védelmet. Ami türelmes és rendkívül nagy önuralmú futballt kívánt meg a játékosainktól, akik ezt végül is megoldották. Motivációs szempontból is nagyon kellett, mert mindig meg kell újítani azt a belső tartalmat, amellyel a játékosok a siker érdekében haladnak előre” - értékelte a szombati találkozót a Videoton FC vezetőedzője.

A fehérvári mester nem jelentette ki egyértelműen, hogy nyerni mennek Paksra.

„Szakmailag talán keményebb, de motivációs szempontból ismét egy jó lehetőség. Természetesen szeretnénk győzni, de azt nem mondjuk ki előre, hogy nyerni megyünk oda. Egyik meccs sem könnyű, így ez sem lesz az.”

Az atomvárosiak edzője, Kis Károly elismeri, a Videoton a találkozó esélyese, de meg szeretnék nehezíteni a ellenfelük dolgát.

„A Videoton, ahogy azt a tabella is mutatja, egy nagyszerű csapat. Teljesen megérdemelten vezetik a bajnokságot. Ennek a találkozónak is ők az esélyesei. Nekünk az utóbbi napokban sok problémánk adódott, sokan bajlódtak, vagy még mindig bajlódnak sérüléssel. Több játékos szerepeltetése is igen kétséges, így csak az utolsó pillanatban derül majd ki, hogy végül kik futnak ki a pályára. Ettől függetlenül abban bízom, hogy megnehezítjük a fehérváriak dolgát. Ahogy eddig, úgy most is csak akkor lehet esélyünk egy jó eredmény elérésére, ha a maximumot hozzuk ki magunkból. Sajnos Kispesten nem sikerült pontot szereznünk, de jó érzés volt, hogy szurkolóink végig mellettünk álltak. Remélem, hogy most is szurkolnak majd nekünk, és segítségükkel méltó ellenfelei tudunk lenni a majdani bajnoknak” – mondta a paksi vezetőedző a klub hivatalos honlapján.

NB I 25. forduló

Paks-Videoton 18.30