NB I

Az Újpest meglepetésre győzni tudott Szombathelyen

Megszakadt Aczél Zoltán szombathelyi veretlensége, ugyanis az Újpest Lázár és Balajti góljaival 2-0-ra nyert a Haladás otthonában.

Lázár Bence ismét betalált az Újpestben - Fotó: ujpestfc.huSorsdöntő mérkőzést vívott egymással a Haladás és az Újpest a Monicomp Liga 25. fordulójában. Mind a két csapat 30 ponttal rendelkezett a találkozót megelőzően, így egy győzelemmel gyakorlatilag leszakították volna riválisukat és megmenekülhettek volna a kieséstől.
Aczél Zoltán a szlovák Fodreket a kispadra ültette, Nagy I. Gábor kezdett a helyén, míg Mészöly Géza három támadót is csak a cserék közé jelölt: Rajczi Péter, Balajti Ádám és Sitku Illés is a bevetésre várt.

A Haladás találkozó előtt sorozatban kilenc meccsét megnyerte hazai pályán Aczél Zoltán irányításával, ami nem sok jót ígért az idegenben botladozó lila-fehéreknek.
Már az első percben megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes, amikor Tóth Péter indításával Halmosi lépett meg a bal oldalon, majd 20 méterről kapura ívelt, ám a kapujából kifutó Balajcza könnyen leszedte a labdát.  A 7. percben Böőr beadásáról Lázár maradt le centikkel, majd Rózsa fogta meg a labdát a tizenhatoson kívül kézzel, de a szabadrúgásnál már javított. A játéktér gyakorlatilag futballra alkalmatlan volt, jobb helyeken ilyen pályán edzeni se hagyják a játékosokat. A félidő derekán büntetőt kaphatott volna az Újpest, ugyanis Egerszegi borította fel Nagy II-t a 16-oson belül, de a bíró sípja néma maradt.

Fél óra elteltével fokozódott a Haladás nyomása és ismét büntetőt reklamálhattak a hazaiak, ugyanis egy beadás Takács lábáról felpattant a védő vállára, de a játékvezető kis szünet után továbbot intett. Három perccel később Halmos indítását Balajcza parádés kivetődéssel halászta el Sluká elől. Egy perccel a félidő előtt aztán megszerezte a vezetést az addig kapura veszélytelen Újpest. Ahjupera játszott passzolt a kilépő Lázárhoz, aki két csel után 8 méterről a bal alsóba lőtt (0–1).

Ezt Aczél Zoltán nem bírta idegekkel, emiatt Fábián Mihály felküldte őt a lelátóra. Így vendégvezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A fordulás után nem sokkal újabb tizenegyest kértek számon a hazai szurkolók Kenesei szöglete után, ám a síp ezúttal is néma maradt. A Haladás játékosai egyre feszültebbek lettek, aminek meg is lett az eredménye, Halmosi az első félidő után a másodikban is kapott reklamálásért egy sárgát, így a 62. percben kiállította őt a játékvezető.

A 66. percben Kenesei 25 méteres szabadrúgását Balajcza nagy bravúrral ütötte ki. A 74. percben végleg eldőlt a találkozó, a lesre játszó védők között Balogh indította Balajtit, aki 12 méterről kilőtte a bal sarkot (0–2).

Ezzel a találkozó érdemi része véget is ért, hiszen a hazaiak a futball helyett maradtak a reklamálásnál, az Újpest pedig tartotta az eredményt. Kenesei az utolsó percben még a kapufát találta el, de ezen az a napon semmi sem sikerült a hazaiaknak, így az Újpest összességében megérdemelten nyert idegenben.

NB I, 25. forduló:

Haladás-Újpest 0-2 (0-1)

Gólszerző: Lázár (44.), Balajti (74.)

Kiállítva: Halmosi (62.)

Fotó: ujpestfc.hu