Bajnokok Ligája

A saját játékunkat kell játszanunk a Real ellen - Iniesta

megosztom

Az FC Barcelona középpályása, Andrés Iniesta szerint csapata jó eredményt érhet el a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén a Bernabéuban. Mint ismert, a szerda esti mérkőzésen a két ősi rivális, a Real Madrid és az FC Barcelona találkozik egymással. A hétfő esti sajtótájékoztatón Andrés Iniesta állt az újságírók rendelkezésére, akit természetesen a közelgő mérkőzés kapcsán faggattak.

Andrés Iniesta, a Barcelona középpályása a Real Madrid elleni spanyol Király Kupa-döntőn.
A spanyol klasszis úgy véli, Guardiola kezei alatt a Barcelonának jó oka van arra, hogy optimistán tekintsen az európai kupaszereplésre.
"A szezon kezdetekor előre aláírtuk volna jelenlegi helyzetünket. Nyolc pont az előnyünk a bajnokságban, ott vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és játszottunk a Király-kupa döntőjében."

A szezon ezen részén a játékosokon már érződik a fáradtság. A középpályás nyilatkozatában sejtelmesen utalt csapattársai állapotára, illetve a fináléra is.
"Azzal kell nyomást gyakorolnunk, amink van. Onnan is erőt kell merítenünk, ahol talán már nincs is. A csapattársaim jó állapotban vannak, és az épp előttünk álló feladatra összpontosítunk. Egy nagy feladat vár ránk, kizárólag erre fókuszálunk."

A szerdai BL-elődöntő odavágójával kapcsolatos terveiről is faggatták Iniestát, aki azonban nem tudott semmi újdonsággal szolgálni.

"Pontosan tudjuk a dolgunkat, s tudjuk, hogy mik a Madrid erősségei. Csak a saját játékunkat kell játszanunk. A védelmünk szilárd, míg a támadásunk gördülékeny kell, legyen. Természetesen a fő célunk egy jó eredmény elérése. Szeretnénk a Camp Nou-ban esélyesebbként kifutni a gyepre."

"Kemény mérkőzésre számítok, azonban pozitívan állunk hozzá a dolgokhoz. Mind izgatottak vagyunk, hiszen közel állunk ahhoz, hogy egy másik döntőben is játszhassunk" - tette hozzá a spanyol világbajnok labdarúgó.

Iniesta két évvel ezelőtt győztes gólt szerzett a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en, mellyel a katalánok bejutottak a Bajnokok Ligája római döntőjébe. A középpályás szerint nem elsődleges feladat, hogy ő szerezze a továbbjutást érő gólt.
"Egy álom valósulna meg azzal, ha a Wembley-ben játszhatnék. Nem bánom, ha nem szerzek gólt, vagy nem játszok, csak jussunk be a fináléba."

Iniesta gólja a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágóján 2009-ben

megosztom