NB I

A Paks gyors Bartha-góllal verte a bajnokjelöltet

Az atomvárosiak már hat perc után vezetéshez jutottak a motiválatlannak tűnő Videoton ellen, amit sikerült a lefújásig megtartaniuk.

Sándor György megszenvedett a paksiak szorításábanA Videotonban a hétvégén pályára lépő csapathoz képest Nagy Dániel helyett Gosztonyi András kapott szerepet, aki csereként remekül játszott a Pápa ellen. Vasziljevics sem volt a pályán a fehérvári alakulatban, helyette Polonkai Attila játszott a középpályán. Gyászszünet előzte meg a találkozót, Magasföldi József nagypapája hunyt el a napokban.

Rögtön támadólag lépett fel a Paks, a Videoton pedig mintha nem vette volna komolyan a hazaiakat, aminek meg is lett az eredménye. A 6. percben Magasföldi fejelte le szépen a labdát Barthának, aki egy pattanás után, 6 méterről, jobbról nagy erővel a rövid sarokba lőtt. Bozsovics óriásit hibázott (1–0).
A folytatásban is kezdeményezőbb maradt a Paks, a Videoton mintha nem vette volna fel a találkozó ritmusát. Szabálytalanságok tömkelegét követték el az együttesek, helyzetek viszont nem nagyon voltak a mérkőzés ezen szakaszában. A 26. percben Lencse közeli lövését tudta védeni Csernyánszki, majd két percre rá Lázár beadása akadt el a védőkön.

Fél óra után nem sokkal Báló iramadott meg, majd Vayer elé tálalt, aki nem sokkal lőtt a bal oldali kapufa mellé. A 40. percben ismét a Paks veszélyeztetett, Magasföldi lépett ki, de Bozsovics lábbal hárítani tudta a lövését.  Már az első játékrész hosszabbításában jártunk, amikor egy beívelés után a labda ide-oda pattogott a tizenhatoson belül, majd Sifter 3 méterről emelt kapu fölé.

A látottak alapján a Paks több góllal is vezethetett volna a szünetben.
Mezey György láthatóan elégedetlen volt csapatával, így két helyen is változtatott a csapaton. Nikolics érkezett Andjics helyére, Vasziljevics pedig Polonkait váltotta.

A vendégek szögletekkel veszélyeztettek, míg a Paks a második játékrészre inkább ellentámadásokra rendezkedett be. Egy óra elteltével Gosztonyi szabadrúgását csúsztatta meg Vaskó, Csernyánszki könnyedén védett. A Videoton továbbra is kissé motiválatlannak tűnt, a Paks pedig fürgébbnek, frissebbnek tűnt az egész találkozón. Dr. Mezey György harmadik cseréjét is kihasználta, Farkas Balázs állt be Gosztonyi helyett, de igazi nagy helyzetet így sem tudott kialakítani a bajnokjelölt.

A Videoton az utolsó negyedórában azért megmutatta az erejét, beszorította a kapuja elé a Paksot.

A 82. percben Nikolics maradt teljesen üresen Sándor beívelése után, ám magas volt neki a labda, így már nem tudta irányítani a fejest. Nem sokkal a vége előtt Lencse 12 méteres, jobbról leadott lövését védte Csernyánszki. Így hiába nyomott a végén a Videoton, a Paks megérdemelten szerezte meg a számára oly' fontos három pontot.


NB I 25. forduló

Paksi FC-Videoton 1-0 (1-0)

Gólszerző: Bartha (6.)