Légiósaink

Szabics Egervárinak villogott, betalált Tőzsér, Juhász és Feczesin is

  • DA

Szabics Imre góllal és gólpasszal köszöntötte a Sturm Graz csatárát a Kapfenberg elleni mérkőzésen személyesen megtekintő Egervári Sándor szövetségi kapitányt. Légiósaink az elmúlt héten négy gólt jegyeztek, Szabicson kívül Feczesin Róbert és Juhász Roland egyenlítő gólt szerzett, és ezzel pontot mentett csapatának, Tőzsér Dániel a vezető gólt lőtte a Genk Gent elleni, 3-0-ás mérkőzésén. Az 1860 München kapusa, Király Gábor egészpályás gólpasszt adott társának a Greuther Fürth ellen.

ANGLIA

A Premier League-ben Bogdán Ádám csapata, a Bolton vetett véget az Arsenal bajnoki álmainak, a Wanderers Tamir Cohen 90. percben lőtt góljával nyert 2-1-re az Ágyúsok ellen, a magyar kapussal a cserepadon. A Fulham 1-1-et játszott a Wolverhampton otthonában, Gera Zoltán nem volt tagja a londoniak keretének. A Gulácsi Pétert foglalkoztató Liverpool 5-0-ra ütötte ki a Birminghamet, a magyar portás volt Pepe Reina mögött a kispados.

A másodosztályban Buzsáky Ákost nem cserélték be a Queens Park Rangers Cardiff City elleni meccsén (2-2), az ellenfélnél Gyepes Gábort nem nevezték a találkozóra. A QPR egyébként már hétfőn, a hétközi fordulóban bajnok, azaz feljutó lehet. Az Ipswichben Fülöp Márton padozott a Norwich ellen, az őt a kezdőből kiszorító Arran Lee-Barnett öt gólt kapott az 5-1-es eredménnyel végződött bajnokin. Priskin Tamás térdproblémái miatt nem került be a Swansea City keretébe, csapata 0-0-ás döntetlent játszott a Portsmouth-al.

SPANYOLORSZÁG

Vadócz Krisztán Barcelonába utazott az Osasunával, és 2-0-ás vereséggel távoztak a Camp Nouból. A középpályás végigjátszotta a mérkőzést, és az első félidő hajrájában közel állt az egyenlítéshez, de fejesét kivédte Víctor Valdés. Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza hétfőn este fogadja az Almeríát, Pintérék győzelem esetén feljebb lépnének a kiesőzónából.

OLASZORSZÁG

A Rudolf Gergelyt a tavasszal kölcsönben alkalmazó Barit Laczó Zsolt és Koman Vladimir csapata, a Sampdoria ejtette ki a Serie A-ból négy fordulóval a vége előtt, a genovaiak 1-0-ra nyertek Dél-Olaszországban. Laczkó és Rudolf végig a pályán voltak, Koman nem volt benne a Samp keretében.

A Serie B-ben az Ascoli 1-1-et játszott a Varese otthonában, előbbiben Feczesin Róbert szerezte az egyenlítő gólt büntetőből. A csatárt a félidőben cserélték le. A Triestinában Filkor Attila végigjátszotta a Sassoulo elleni győztes meccset (2-1), Kovácsik Ádám cserekapus volt a Regginában a Novara ellen (1-0).

Feczesin tizenegyesgólja 0:20-tól:

NÉMETORSZÁG

A Stuttgart a múlt heti Köln elleni 3-1 után újabb sikert könyvelhetett el, 3-0-ra verték a Hamburgot. Hajnal Tamás gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. A svábok matematikailag ugyan még kieshetnek, de erre már minimális az "esélyük". A Mainz 0-0-ás döntetlent ért el a Nürnberg otthonában, előbbiben Szalai Ádám már régóta sérült, Löw Zsolt nem volt a keretben. Thomas Tuchel csapata jelenleg az 5., még Európa Liga-selejtezőt érő helyen áll a Bundesligában.

A másodvonalban az 1860 München 3-0-ra nyert a Greüther Fürth ellen, a harmadik találatot a kapus Király Gábor egészpályás passzából lőtte Benjamin Lauth. Az Alemannia Aachen idegenben verte 2-1-re a második Augsburgot. Stieber Zoltán (Aachen) végigjátszotta a találkozót. Torghelle Sándor nem került keretbe a Düsseldorf Bielefeld ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésén, Futács Márkó pedig ugyan ott ült a padon az Union Berlin-Ingolstadt bajnokin a vendégeknél, de játéklehetőséget nem kapott.

Király Gábor asszisztja:

HOLLANDIA

A Feyenoord visszavágott az őszi 10-0-ás vereségért a PSV-nek, Rotterdamban 3-1-re legyőzte Dzsudzsák Balázsékat. A kezdő szélsőt a 87. percben váltotta Wuyzens, a hazaiaknál Simon Krisztiánnak csak három perc jutott a hajrában. A PSV a 3. helyre csúszott a tabellán, megelőzte őket az Excelsiort 4-1-re verő Ajax, előbbiben Simon András nem kapott játéklehetőséget. A Tóth Balázzsal a kezdőben felálló VVV Venlo hazai pályán 2-2-es döntetlent ért a Heerenveen ellen, a középpályást a szünetben Kruijsen váltotta. A Bodor Boldizsárt foglalkoztató Roda 5-1-re legyőzte hazai pályán a NAC Bredát. Bodor a hajrára állt be, az ellenfélnél Horváth Gábor és Fehér Csaba is a kezdőcsapat tagja volt. A NEC Nijmegenben Babos Gábor cserekapus volt a Groningen ellen 3-1-re elveszett meccsen.

A másodosztályban a Volendam 3-2-re nyert a Sparta Rotterdam ellen, előbbiben Zsidai László végig a pályán volt.

BELGIUM

A felsőházi rájátszásban Tőzsér Dániel csapata, a Genk a Gent elleni 3-0-ás győzelemmel erősítette meg vezető helyét, a vezető gólt a magyar középpályás lőtte, a szezonban ez volt a hetedik találata. Az Anderlecht 2-1-re verte a Lokerent, a brüsszelieknél Juhász Roland eltiltás miatt nem léphetett pályára. Szerdán ugyanakkor még játszott a hétközi fordulóban, és egyenlítő gólt fejelt a Gent otthonában (1-1), majd a 87. percben begyűjtötte az eltiltást érő sárga lapot. Az alsóházban a Lierse-Sint-Truiden mérkőzés 1-1-el végződött, előbbiben Kovács Péter az 58. percben állt be Cavens helyére, az ellenfélnél Tisza Tibort nem nevezték a találkozóra.

Tőzsér szabadrúgása 0:41-től, gólja 2:00-tól látható:

Juhász fejese 2:29-től látható:

OROSZORSZÁG

Huszti Szabolcs klubja, a Zenit 3-0-ra nyert a Samara ellen, a magyar középpályás csereként, a 66. percben állt be. A címvédő szenpétervári egyesület egy ponttal vezeti a Premjer Ligát a Kuban Krasznodar előtt. Utóbbi a Volgát verte 1-0-ra, a vesztes csapatban Gaál Miklóst nem nevezték a mérkőzésre.

GÖRÖGORSZÁG

Az európai kupaindulást érő helyekért folyó rájátszás még nem kezdődött el. Magyar szemszögből a küzdelmekben Szélesi Zoltán, és - az Olympiakosz Pireusztól tavasszal kölcsönben érzett - Németh Krisztián klubja, a Volosz érdekelt. Németh egyébként a Hathárom Tv-nek elmondta, hogy jövőjét a Pireuszban képzeli el.

AUSZTRIA

Szabics ImreSzabics Imre góllal és gólpasszal köszöntötte az őt a helyszínen megfigyelő Egervári Sándor szövetségi kapitányt, csapata, a listavezető Sturm Graz 5-0-ra ütötte ki a Kapfenberget. A csatár nyolcadik találatát jegyezte a szezonban.

A Salzburg 3-2-re kikapott a Wacker Innsbrucktól, Bodnár László (Salzburg) végig a pályán volt. A Mattersburg ikszelt a Lask Linzzel (1-1), előbbiben Waltner Róbert nem volt a keret tagja. Az Austria Wien 1-1-es döntetlent játszott a Rieddel, Sáfár Szabolcs (Wien) padozott.

 

 

Szabics gólpassza 3:07-től, gólja 4:50-től látható:

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A svájci elsőosztályban Vanczák Vilmos végigjátszotta a Sionban a St. Gallen elleni idegenbeli 1-0-ás győzelmmel végződött bajnokit, Norvégiában Korcsmár Zsolt klubja, a Brann Bergen hétfőn este mérkőzik meg a Moldéval.