Bulvár

Sportolók is lesznek Vilmos herceg esküvőjén

  • VNA

Számos ismert személy, így sportolók is szerepelnek a meghívottak listáján Vilmos herceg pénteken esedékes londoni esküvőjén.

Angliát ezen a héten már a pénteken esedékes esküvő, Vilmos herceg és szíve választottja, Kate Middleton násza tartja lázban. A bulvárlapok már hetek óta igyekeznek felvezetni a témát, amely Károly herceg és Diana Spencer esküvője óta az egyik legfontosabb király eseménynek számít a szigetországban. A királyi protokollosok persze gőzerővel dolgoznak az esemény szervezésén, amelynek csúcspontja a Westminster apátságban zajló hivatalos ceremónia lesz majd. Az esküvőre meghívottak között több sportoló is található. Ott lesz ugyanis az esküvőn a brit sportélet egyik legismertebb celebje, a Los Angeles Galaxyben futballozó David Beckham (vajon milyen ruhát tervez magának a feleség, Victoria erre az alkalomra?). Meghívást kapott még emellett az ausztrálok közelmúltban visszatért ötszörös olimpiai bajnok úszója, Ian Thorpe is, aki egy jótékonysági szervezetet képvisel majd az eseményen.

A hercegi esküvő meghívottainak listáján szerepel az egykori kitűnő labdarúgó Trevor Brooking neve is, aki az angol Labdarúgó Szövetség fejlesztési igazgatójaként együtt dolgozik a szervezet elnökével, aki 2006 óta történetesen éppen maga Vilmos herceg. A walesi rugby legenda, Gareth Thomas is személyesen élheti majd át az esküvő hangulatát, hiszen ő is munkakapcsolatban állt a walesi rugby egyik fő patrónusaként ismert Vilmos herceggel.

Az esküvő kapcsán érdekesség, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke végül mégsem szerepel a meghívottak listáján (állítólag azért, mert a királyi család a következő időszakban több alkalommal is hivatalos találkozón vesz majd részt az elnökkel), ott lesz viszont a Westminster apátságban Rowan Atkinson, ismertebb néven Mr. Bean is. Utóbbi név ellenére a királyi család életét közelről ismerő szakértők egységesen azt mondják, hogy nem celeb-esküvőről lesz szó, a meghívottak listája sokkal inkább a hagyományos értékrend szerint került kialakításra.