Tenisz

Diplomata útlevelet kaptak a szerb teniszezők

  • VNA
megosztom


Új útlevelet kaptak a legjobb szerb teniszezők, akik a diplomata státuszt élvezve könnyebben utazhatnak a versenyhelyszínek között.

Diplomatáknak járó útlevelet kaptak a legjobb szerb teniszezők. A tavaly a Davis Kupában győztes férfi csapat tagjai, valamint két legjobb női játékosuk (Jelena Jankovics és Ana Ivanovics) a különleges okmányokat Vuk Jeremic szerb külügyminisztertől vehették át hétfőn. A különleges státuszt garantáló dokumentum a személyes elismerés mellett praktikus okokat is szolgál, lévén a szerb játékosok így vízum nélkül juthatnak el a külföldi versenyekre.

„Ez az útlevél megkönnyíti számunkra az utazásokat, így legalább a repülőtereken is kiemelten kezelnek majd bennünket” – mondta a világranglista második helyén álló Novak Djokovics, aki idén még veretlen és kisebb sérülése után a belgrádi salakpályás tornán tér majd vissza a mezőnybe. „Reméljük, hogy az Önök számára is nagy megtiszteltetés az útlevél átvétele, hiszen ezáltal hivatalosan is országunk nagyköveteivé válnak” – utalt a praktikus indokok melletti jelentés tartalomra a külügyminiszter.

megosztom