London 2012

A britek legendája szerint Dai Greene aranyesélyes 400 gáton

Colin Jackson, a britek háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes gátfutó legendája szerint David "Dai" Greene képes lesz arra, hogy a londoni olimpián hazai közönség előtt diadalmaskodjon 400 méteres gátfutásban.

David

A 44 éves Jackkon az Eurosportnak nyilatkozott arról, hogy szerinte utódja azon sportolók közé tartozik, akikre rendkívül pozitív hatással van, hogy hazai közönség előtt bizonyíthatnak:
"A nagy kedvenceken, Jess (Jessica) Ennisen (hétpróbázó) és Phillips Idowun (hármasugró) kívül ő is esélyes az aranyéremre. Hihetetlenül tehetséges, és az a fajta sportoló, aki az előnyére fordítja a hazai környezetet, nem nyomásként éli meg" - mondta a 25 éves atlétáról a szöuli olimpia 110 méteres gátfutásának ezüstérmese.

"Dai" Greene a 2009-es berlini világbajnokságon a 7. helyen végzett 400 méteres gátfutásban, de azóta egyre jobb eredményeket ér el, a tavalyi, barcelonai Európa-bajnokságon aranyérmes volt.

"Még egy év hátra van, addig még rengeteget fog tapasztalni és fejlődni, hogy aztán olimpiai bajnok legyen."

Jackson ezzel a kijelentésével arra figyelmeztetett, hogy hosszú idő, 1948 után adhat otthont London az örkarikás játékoknak, emiatt hatalmas nyomás nehezedik a brit sportolókra:
"Nagyon fontos, hogy fokozottan odafigyeljünk versenyzőinkre, ne engedjük, hogy a hazai olimpia ijesztővé váljon számukra, mert van, akire ez negatívan hat, míg másik szárnyalnak ettől.Tudatosítani kell sportolóinkban, hogy mit jelent a hazai közönség. Nem jelent 25 ezer órával többet edzésmunkát..."

Jackson egyébként a XXX. Nyári Olimpiai Játékok nagyköveteként dolgozik, és bevallása szerint az atlétikán kívül az íjászat küzdelmeit várja leginkább.
"Versenyzőként kissé fásult voltam, már ami a többi sportágat jelenti. Ezért csodálatos az olimpia, mert itt egyszerre vonul fel az összes sportág legjobbja."