NBA

A Boston söpört, a Philadelphia szépített a Miami ellen

Elsőként a Boston Celtics jutott a rájátszás második körébe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután legutóbb 101-89-re győzött a New York Knicks otthonában, és 4-0-ás összesítéssel búcsúztatta ellenfelét. Az Atlanta Hawks és a Miami Heat egy lépésre van a továbbjutástól, a New Orleans Hornets kiegyenlített a Los Angeles Lakers ellen.

Shawne Williams (3, New York Knicks) gratulál Ray Allennek (20, Boston Celtics)

A Boston söpréssel jutott tovább, amire legutóbb 1993-ban volt példa. A Celtics nagy triójából Kevin Garnett 26 pontjával, Ray Allen 14, Paul Pierce pedig 13-mal vette ki a részét a sikerből. A hazaiaknál Carmelo Anthony 39 pontig jutott.

Az Atlanta Hawks és a Miami Heat egy lépésre került a következő körtől, előbbi 3-1-re vezet az Orlando Magic ellen, míg a Miami ugyan kikapott a Philadelphia otthonában 86-82-re, de szintén 3-1-re vezet összesítésben. A Heat szuperhármasából LeBron James vitte a prímet 31 ponttal, Dwyane Wade 22, míg Chris Bosh 12 pontig jutott.

A 27 pontig, 15 asszisztig és 13 lepattanóig jutó Chris Paul győzelemre vezette a New Orleanst a Los Angeles Lakers ellen, ahol Kobe Bryant volt a legeredményesebb 17 pontjával. A nagyszünet után a címvédő már egyszer sem vezetett, és vereségének köszönhetően egyszer még biztosan vissza kell térnia a Hornets otthonába.

A rájátszás párharcainak állása

NBA rájátszás Kelet

NBA rájátszás Nyugat