NB I

Örökrangadót nyerve maradna bent az MTK

megosztom

Nem várt célokért kell nekivágnia a vasárnap délutáni, a Ferencváros elleni örökrangadónak az MTK csapatának - Garami József szemtelenül fiatal együttese ugyanis a kiesés rémisztő veszélyével néz farkasszemet.

A Fradi eközben a dobogóért, sőt, a második helyért hajt, annak ellenére, hogy az idén nyújtott teljesítménye a korábbi években maximum a felsőházba lett volna elegendő. Prukner László együttese azonban idén a negyedik helyen tud állni még a szekérderéknyi elveszített mérkőzés ellenére is - sőt, amennyiben le tudja győzni délután az ősi rivális kék-fehéreket, akkor a tabella második helyére lép előre, a szinte már biztosan bajnok Videoton mögé.

Mindkét csapat számára nagy a tét - Fotó: www.vasnepe.hu
Nem lesz persze könnyű dolga a IX. kerületi csapatnak, az MTK gyakorlatilag az életéért fog küzdeni a rangadón, hiszen amennyiben nem tud pontot szerezni a Ferencváros ellen, hátránya 3 pontra nő a már bennmaradást érő tizenötödik helyen tanyázó Siófokkal szemben. De vajon elég lesz-e az elszánt akarat, a rutint és a tapasztalatot megtestesítő Prukner-csapat ellen?

Tischler Patrik, a Hungária-körútiak utánpótlás-válogatott támadója szerint igen, ugyanis a csapat bár fiatal, gyengének és sebezhetőnek semmiképpen sem mondható. Az utóbbi idők eredményei persze mást mutatnak, az MTK február óta nem nyert még mérkőzést az NB I-ben, szépen lassan, de egyre biztosabban a kiesés szélére sodródott - miközben az FTC számára elérhető közelségben van akár a nemzetközi kupaszereplés is.

A zöld-fehérek kezdőcsapatában egyébként várhatóan helyet kap a múlt héten eltiltása miatt csak a tartalék együttesben pályára lépő (igaz ott hatalmas bombagólt szerző) Tóth Bence - így pedig igencsak masszívnak ígérkezik az FTC fedezetsora. A fiatal tehetség mellett ugyanis Maróti és Sztanics is azon fáradozik majd, hogy mindinkább megnehezítse az MTK támadóinak dolgát; ez a sor pedig már többször bizonyította a szezon során, hogy képes kellemetlen perceket okozni az ellenfél játékosainak.

A túloldalon elsősorban a fiatal támadókban bízik a nemrégiben 700. NB I-es meccsét ünneplő Garami József, a kezdőcsapatban közülük várhatóan Tischler, Pál és Kanta is helyet kap majd. Mögöttük hatalmas szerep hárul majd a Ladányi-Vukmir kettősre, hiszen nekik kellene megfékezniük az ellenfél agytrösztjét, a zseniális meglátásaival rengeteg mérkőzést eldöntő Marek Heinzet. Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Fradi támadásaiért a cseh középpályáson kívül még ketten, a máltai Schembri és Morales lesznek felelősek.

A statisztika egyébként nem az FTC mellett szól, az üllői útiak elvégre 2002 óta nem nyertek a Hidegkuti-stadionban - most azonban minden eddiginél nagyobb sanszuk kínálkozik a győzelemre. Apró tréfája a sorsnak, hogy azon a bizonyos kilenc évvel ezelőtti mérkőzésen a most éppen az MTK-t pallérozó Garami mester irányította a Ferencváros csapatát. A pillanatnyi forma alapján sem várható sok siker a Ferencváros drukkereinek, a zöldek a legutóbbi fordulóban a Vasastól elszenvedett vereségük után hónapok óta először csúsztak le a második helyről - érdekes, hogy azonmód negyediknek.

Ez persze az égvilágon semmit nem befolyásol - hiszen a mérkőzés igazi rangadóhoz méltó módon abszolút háromesélyesnek ígérkezik. Az örökrangadóra egyébként az MTK mezszponzora, a Nike különleges mezzel készült: ezzel is próbálván segíteni a Hungária-körúti együttest a mérkőzésre való felkészülésben. Persze az sem ártana, ha a mezszponzor mellett a szurkolók is a patinás klub mögé állnának, és végre egyszer 2000-nél több néző tapsa közepette vonulhatnának ki a csapatok a gyepszőnyegre…

Monicomp Liga, 24. forduló:

MTK-Ferencváros 17:30 (TV:Sport 2)

A várható kezdőcsapatok:

MTK: Szatmári - Hajdú, Szekeres, Kálnoki Kis, Vukadinovics - Vukmir, Ladányi, Kanta - Könyves, Tischler, Pál.

Ferencváros: Haber - Balog z., Dragóner, Tutorics, Csizmadia - Tóth B., Maróti, Sztanics, Heinz - Morales, Schembri.

megosztom