Arsenal

A sikertelenség kezd fárasztóvá válni Walcott számára

Az Arsenal szélsője a vezéregyéniségeket hiányolja a csapatból

megosztom

Az Arsenal 2005 óta nem nyert semmilyen nagyobb trófeát, és hiába voltak ott a legtöbb sorozatnál a tűz közelében, a csapat hívei is egyre elégedetlenebbek. Ahogy az együttes szélsője, Theo Walcott is zavarónak tartja a kézzelfogható eredmények hiányát...

Az angol válogatott játékos a Sunday Telegraphnak adott interjút, amiben "a szezon csalódásának" nevezte a Newcastle elleni februári 4-4-es döntetlent, amelyen 4-0-s vezetésről veszítettek pontokat.

"Zavaró, hogy bizonyos mérkőzéseken a három-négy rúgott gól sem elég a győzelemhez, pedig ilyesminek nem szabadna előfordulnia. Ha komoly céljaink vannak, ilyen mérkőzéseket nem engedhetünk ki a kezünkből. Az idén is túl sokszor történt ez meg velünk. A Tottenham ellen sem volt elég a 2-0-s vezetés, és ez főleg a szurkolók számára lehet bosszantó, hiszen ők egész évben a rangadókra várnak."

Theo Walcott az angol válogatottban 2010-ben

"Remélem, hogy tanulunk ezekből a mérkőzésekből, és ha kupákat akarunk nyerni, akkor tanulnunk is kell mihamarabb. Nem hivatkozhatunk mindig arra, hogy fiatalok vagyunk, hiszen van tapasztalatunk, sok BL-mérkőzés van már mögöttünk. Felelősséget kell vállalnunk magunkért, és szerintem ezt nem mindig tesszük meg."

A támadó néhány szóban beszélt a csapat összetételében várható változásokról, legalábbis arról, hogy szerinte kire, milyen típusú játékosok megszerzésére lenne szükség a nyári átigazolási szezonban.

"Sokan beszélnek arról, hogy meg kell erősítenünk a védelmünket, hogy új kapusra és hátvédekre van szükségünk. De vannak jó játékosaink, például Thomas Vermaelen már újra edzésbe állt. Ő nagyszerű vezéregyéniség, amiből talán kevés van nálunk. Cesc Fabregas és Robin van Persie azok, akik sosem adják fel, és inspirálnak minket, meg talán Samir Nasri. Több hasonló játékosra lenne szükségünk."

megosztom