Videoton-Lombard Pápa

Mezey sok nézőre, Véber egyszerű feladatra számít

A Videoton szakvezetője szerint csapatának óriási szüksége van a szurkolókra, a pápaiak edzője úgy véli, ezen a meccsen csak nyerni tudnak.

Mezey György szerint nagyon sűrű a program - vidi.huA Videoton a Lombard Pápát fogadja a Monicomp Liga 24. fordulójának szombati játéknapján. A mérkőzés egyértelmű esélyese a listavezető hazai együttes, amely a hétkőzi kaposvári Magyar Kupa mérkőzés után nem sokat pihenhetett.

- Húsvéti ajándék lenne a szurkolóink irányába a győzelem? - kérdezett vissza a felvetésre Mezey György az fmh.hu-n. - Lehet, de a csapat, a játékosaink azért ennél mélyebben gondolkodnak, mert számukra nagyon nagy motivációt jelent az, hogy a Magyar Kupában és a bajnokságban is egyre közelebb kerülünk a célunkhoz. Nagyon sűrű a program, villámgyorsan megy a verkli, szinte repül az idő, s közben nem lehet hibázni. A kora délutáni kezdés okán, a jó időben, reményeink szerint nagyon sok néző kijön a mérkőzésre, számítunk is rájuk, hiszen óriási szükségünk van rájuk. Ugyanakkor nem parádés az időpont, ha csak a szolnoki mérkőzésre gondolok.

A Videoton szakvezetője egyáltalán nem becsüli le az ellenfelet, jó véleménnyel van a Pápáról.

- Nagyra értékelem a Pápát, Véber György egy nem számottevő csapatból játékos futballt produkáló gárdát épített - mondta a Videoton FC szakvezetője.

Véber György szerint nem bonyolult a feladatuk, de ehhez maximális fegyelmezettségre van szükség.

- Tulajdonképpen egyszerű a feladat. Borzasztó fegyelmezett védekezésre van szükség, ami majd a felálláson is meglátszik. Szeretnénk lezárni azokat a területeket, amelyeken a Videoton veszélyes tud lenni. Támadásoknál pedig azt kértem a csapattól, hogy próbáljanak felszabadultan játszani. Ezen a mérkőzésen csak nyerni tudunk - fogalmazott Véber György a naplo-online.hu-nak.

A tréner elmondta még, nem bunkerfutballt vár, hiszen minél többet van náluk a labda, annál kevesebb esélye van az ellenfélnek, hogy gólt szerezzen.

NB I 24. forduló

Videoton-Lombard Pápa 15.00 (Sport1)