Férfi kosárlabda

A Körmend felborítaná a papírformát a Szolnok ellen

A felsőházi rájátszás elődöntőinek nyitányán, szombaton 18 órától a Szolnok vendége lesz a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata.

Az alapszakaszelső, Magyar Kupa-győztes Szolnoké a pályaelőny, így a továbbjutáshoz legalább egyszer nyerni kell idegenben is egy meccset a felsőházba negyeddiként bejutó Körmendnek.

- Kicsit fáradt a csapat, a kiélezett öt meccs sokat kivett a játékosokból - mondta Sabáli Balázs, a Körmend edzője a vasnepe.hu-nak. - A legfontosabb, hogy a négy közé jutással elértük, amit mindenki elvárt, pedig az eredeti csapatunkhoz képest ketten is hiányoztak (Fodor Gergely és Marcus Moore) a keretből. A teher lekerült rólunk, felszabadultan játszhatunk, de ez nem jelenti, hogy a fegyelem és a figyelem csökkenhet. Ugyanazt a jó mentális hozzáállást várom mindenkitől, ami a negyeddöntőben jellemzett minket. A Szolnok a bajnoki cím elsőszámú várományosa;  erős csapata van jó szerkezetben, és többet is pihenhetett. A kezdőötöséből bárki képes lehet a meccseket eldönteni. Talán Budimir kevésbé ponterős, de a többiek szerepe meglehetősen nagy. A Trotter-Báder duó szabja a játékot, míg Clark jól védekezik, Horváth Ákos a válogatottnak is erőssége. A kispadon pedig olyan játékosok ülnek, akik képesek ponterősen beszállni a mérkőzésekbe. A sportban nincsenek előre lefutott meccsek, nem egyszer borult már a papírforma. Reálisan nézve a Szolnoknak van nagyobb esélye a továbbjutásra, de mindent megteszünk, hogy jó és nehéz találkozókra kényszerítsük. Apró dolgoktól eltekintve komolyabb sérülés nincs, mindenkire számíthatok.

A szolnokiak trénere szerint nehéz lesz nyerniük a Körmend oroszlánbarlangjában, de ugyanez az előnyük nekik is megvan.

- A pécsi meccs után a legfontosabb, hogy nincs sérültünk, és tudtunk pihenni - fogalmazott Pór Péter. - A Körmend a negyeddöntő utolsó két meccsén extra dobóteljesítményt nyújtott, amire mindenképpen figyelnünk kell, akárcsak a csapat szellemi vezérére, Némethre. A párharcban bármi benne lehet, akár az öt meccs is. A körmendi szurkolók által teremtett hangulatban nehéz nyerni, de hazai pályán ugyanez az előnyünk nekünk is megvan. Az azonban szinte biztos, hogy apróságok dönthetik el a továbbjutást.