Karrier

Spanyolországba igazolnék, de nem kispadmelegítőként - Dzsudzsák

A magyar válogatott középpályása elmondta, nem lett másik játékos, de rengeteget változott az előnyére Hollandiában.

Dzsudzsák a fifa.com címlapján szerepelt

Dzsudzsák Balázs a FIFA hivatalos honlapján nyilatkozott jelenlegi helyzetéről a PSV-ben, a terveiről és a válogatottról is.

"Nem lettem másik játékos mint voltam, de sokat változtam. Koncentráltabb és nyugodtabb lett a játékom, ami annak köszönhető, hogy többet beszélek a hozzám közel álló személyekkel és már ki tudom kerülni azokat a zavaró tényezőket. A PSV-nél az alapcsapat tagja vagyok és tovább akarom bizonyítani, hogy olyan játékos vagyok, aki különbséget jelenthet egy-egy mérkőzésen" – nyilatkozta a magyar szélső a fifa.com-nak.

Dzsudzsák Balázs elmondta, nem tartja jó lépésnek, amikor a fiatal magyar játékosok élvonalbeli tapasztalat nélkül szerződnek külföldre.

„Jó lépés volt a PSV-hez igazolnom elsőként. Ha fiatal vagy, a legfontosabb, hogy játéklehetőséghez juss, csak így fejlődhetsz. Sok tehetséges játékos van Magyarországon, de közülük sokan túl korán elhagyják az országot és nem a legmegfelelőbb klubokhoz kerülnek."

A 24 éves futballista elmondta, szeretne Spanyolországban játszani, de nem mindenáron.

"Csodálatos lenne, ha Spanyolországban játszhatnék, azt is mondhatom, hogy ez az álmom. Ugyanakkor csak azért odamenni, hogy aztán a kispadot melegítsem, nem lenne túl okos megoldás a részemről. A holland bajnokság mindenestre egy olyan pontvadászat, amely megfelelő alapot adhat a továbblépésre.”

A legértékesebbnek tartott magyar futballista szerint a magyar válogatott sokat fejlődött az új szövetségi kapitány kinevezése óta.

"Több játékos is visszavonult a válogatottól, ezért Egervári Sándornak új embereket kellett beépítenie, így már nem csak a légiósokra épül a csapat. A hollandok elleni első meccsen kiütöttek minket, de a második mérkőzés már nagy előrelépés volt, a tapasztalat hiánya miatt kaptunk ki. A legnagyobb gond az volt, hogy nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt a támadójáték és a védekezés között, három lőtt góllal pontot kellett volna szereznünk. Sokat tanultunk ezekből a meccsekből is, a tapasztalatunkat felhasználva előbb le kell győznünk San Marinót, aztán jöhetnek a nagy meccsek a finnekkel és a svédekkel. Az MLSZ új elnöke kijelentette, hogy a 2014-es vb az elsőszámú cél, ezzel komoly terhet vett le a vállunkról” – zárta gondolatait Dzsudzsák.