Bayern München

Robben mégsem nélkülözhetetlen?

  • Németh Norbert

A L'Equipe értesülése szerint a Bayern München vezetőségének megváltozott a véleménye Arjen Robbenről, aki a nyári átigazolási időszakban 40 millió euró körüli összegért akár távozhat a bajoroktól.

Robben jövője kérdéses - Fotó: AFP
Mint ismert, a müncheni egyesület a Schalke 04 hálóőrével, Manuel Neuerrel és Arturo Vidallal, a Bayer Leverkusen játékosával szeretné megerősíteni keretét. A holland szélső eladásával könnyedén tudná fedezni a bajor egyesület e két futballista megszerzését. Robben már korábban ecsetelte a váltás lehetőségét, s azt követően tudatosult álláspontja, mikor Louis van Gaal elhagyta az egyesületet.

Viszonya a vezetőséggel és csapattársaival enyhén sem nevezhető felhőtlennek, gondoljunk csak vissza Thomas Müllerrel történő veszekedésére, amikor is a német játékost Robben nemes egyszerűséggel torkon ragadta. Korábban tett nyilatkozatai tovább erősítik a távozás lehetőségét, hiszen a játékos leszögezte, nem hajlandó az Európa-ligában futballozni.

A holland válogatott játékos könnyen meglehet, hogy jövőre a Serie-A listavezetőjénél, az AC Milannal köt ki. A közvetítő szerepét volt müncheni csapattársa, Mark van Bommel töltheti be. A Rossoneri játékospolitikája alapján azonban szinte bizonyos, Robben 40 millió euró fejében nem lesz a játékosuk. A lap értesülése szerint Robinho lehet a cserealap.

A világbajnoki ezüstérmes szélső felépülését követően a legutóbbi tíz mérkőzésén kilenc gólt szerzett, szerződése 2013-ig köti a Bayernhez.