Forma-1

Kubica hazatérhet a kórházból

Néhány napon belül elhagyhatja a Petra Ligure-i kórházat Robert Kubica. A pilóta február 6-án az olaszországi Ronde di Andora raliversenyen szenvedett súlyos autóbalesetet, kis híján elveszítette összezúzódott jobb karját és lába is eltört. Rehabilitációja jól halad, a húsvéti ünnepek után már otthonában folytatódhat.

A lengyel pilóta istállója, a Lotus-Renault hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában beszélt felépüléséről.
"Jól érzem magam, napról-napra javulok, nő az erőm és az eredeti testsúlyomat is kezdem visszanyerni. Hamarosan elhagyhatom a Santa Corona kórházat. A pontos dátumot még nem tudom, remélem 10 napon belül hazatérhetek otthonomba."

"A jobb kezemet csak korlátozattam tudom használni, de ez normális ebben a helyzetben, mert az izmok még gyengék a hosszú mozdulatlanság miatt. "

"Ha kiengednek a kórházból, a monacói otthonomban szeretnék pihenni egy kis ideig, majd visszajövök Olaszországba. Kezelőorvosom, Dr. Ceccarelli egy átfogó rehabilitációs és előzetes edzésprogramot dolgozott ki számomra."

"A rajongóik szeretete elsöprő volt, nagyon sokat segített. Ígérem nekik, amint visszatérek a versenypályára, megszolgálom támogatásukat!"

Kubica azt is elmondta, hogy folyamatosan tartja a kapcsolatot a Renault mérnökeivel, akik rendszeres elküldik neki a versenybeszámolókat és adatokat, így teljes rálátása van a világbajnokság jelenlegi helyzetére. A 26 éves pilóta helyét a német Nick Heidfeld vette át erre a szezonra a csapatnál.