Magyar válogatott

Egervári személyesen is megnézi Szabicsot és Korcsmárt

A kapitány Ausztriába, majd Norvégiába utazik, hogy megnézze kiszemeltjeit a Luxemburg és San Marino elleni találkozók előtt.

Egervári Sándor - Fotó: AFP

Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában kifejtette, személyesen is meg akar győződni azoknak a játékosoknak a teljesítményéről, akikről jó híreket kapott a közelmúltban.

„Jelenleg éppen két mérkőzés ciklus között vagyunk félúton, és bár jelenleg nem túl látványos háttérmunka zajlik nálunk, ettől még bőven van tennivalónk, az egész stáb mozgásban van. A közvélemény már a svédek elleni mérkőzést várja, addig azonban még van három másik meccsünk, első körben Luxemburg és San Marino ellen kell felkészülnünk. Egyik csapatot sem szabad félvállról vennünk, Luxemburg nemrégiben legyőzte a szlovákokat, és a franciák ellen is szoros Európa-bajnoki selejtezőt játszott, vagyis egyáltalán nem vár ránk könnyű mérkőzés. Ezekben a hetekben rendszeresen figyeljük itthon a bajnoki meccseket, felmérjük a jelenlegi kerettagok, és a kerethirdetésnél szóba jöhető játékosok formáját is. Amikor tehetjük, a légiósokat is szemrevételezzük, legutóbb Csábi József a Bariban szereplő Rudolf Gergelyt nézte meg személyesen.”

A Luxemburg és a San Marino elleni válogatott keretbe akár Szabics Imre és Korcsmár Zsolt is bekerülhet a kapitány írása szerint.

„Korábban az váltott ki élénk érdeklődést a közvélemény részéről, hogy az egyik osztrák bajnokin Szabics Imrét nézte meg Kenyeres Imre és Csábi József. Kollégáim rendkívül pozitívan számoltak be a játékáról, ezért úgy határoztam, a következő hetekben személyesen is meggyőződöm a formájáról. Május elején pedig Oslóba utazom, hogy Korcsmár Zsolt játékát figyeljem, az utóbbi időben felőle is nagyon jó hírek érkeztek. A hollandok elleni meccsek időpontjában Norvégiában még nem indult be a bajnokság, ezért nem tudtam felmérni a formáját, de most megvalósíthatom ezt a tervemet is. Természetesen mindeközben távolabbra is tekintünk, leendő ellenfeleinket is igyekszünk minél jobban feltérképezni. Ennek jegyében a luxemburgi meccsünk napján Csábi József Kisinyovba utazik, ahol megnézi a moldáv-svéd selejtezőt. Négy nappal később a svéd-finn meccsen is jelen leszünk, itt Both Józsefet kértem meg, hogy utazzon el a találkozóra, és szerezzen hasznos tapasztalatokat az ellenfelekről.”