NB I

Csertői szoros meccsre számít, Aczél eldöntené a bennmaradást

A Haladás játékosai jól ismerik pénteki ellenfelük edzőjét, hiszen sokáig dolgoztak Csertői Aurél irányításával, ennek ellenére nem erre alapoznak.

Csertői szoros meccsre számít - Fotó: telesport.huPikáns összecsapás várható péntek délután, Csertői Aurél ugyanis még a Haladás trénereként kezdte a bajnokságot, ám azóta már a Győrt irányítja.

„A Haladás a múlt hét végén megverte a bajnokesélyes Videoton csapatát. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A bajnokságban egyforma erejű csapatok vesznek részt, nagyon szoros a küzdelem, ezért az aznapi forma és a játékosok kvalitása dönti el a mérkőzést. Szeretnénk hazai pályán nyerni” – nyilatkozta Csertői Aurél a Győri ETO hivatalos oldalán.

A két együttes között mindössze három pont a különbség a tabellán, így egy idegenbeli sikerrel meg is előzhetné riválisát a szombathelyi alakulat.

„Természetesen mi mást, mint pontot, pontokat, jó játékot és győzelmet várok a meccstől. De azért ez nem lesz ennyire egyszerű. Nagy jelentőséggel bír ez a találkozó számunkra. Egyik riválisunk a Győr, szomszédvári rangadóról van szó. Ezen kívül jó lenne, ha végre megszakadna rossz idegenbeli sorozatunk. Jó csapat az ETO, az edzőváltás óta veretlenek: 2 győzelem mellett 3 döntetlenjük van. Biztos szeretnék ezt a szép sorozatot folytatni, de mi sem vagyunk rossz formában. Játékosaim jól ismerik Csertői Aurélt, hiszen elég sokáig dolgoztak együtt. Ettől függetlenül természetesen nem Aurél ellen készülünk, hanem a Győr ellen. Nem a szavak, a hangzatos kifejezések, hanem a tettek fognak számítani holnap este öttől hétig. Úgy gondolom, picit több, mint egy hét alatt eldönthetjük a bennmaradásunkat. Jó lenne, ha az utolsó négy fordulót már úgy várnánk, hogy nincs rajtunk stressz, nyomás, teher” – jelentette ki haladasfc.nyugat.hu-nak Aczél Zoltán.

Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás

ETO Park, péntek, 17:00 (Sportm)