Stadionkérdés

A Videoton pályáján játszhatja hazai meccseit a Paks az Európa Ligában

A magyar bajnokság második helyén tanyázó Paksi FC-nek még hét fordulót kell sikerrel megvívnia, hogy valóra váljon a tolnai drukkerek legtitkosabb álma, az Európa Liga selejtezőjében való indulás joga. Ha sikerül nekik, a Videoton stadionjában vívják majd hazai mérkőzéseiket.

Pakson még senki nem akar semmit elkiabálni hét fordulóval a bajnokság vége előtt, az azonban tény, hogy a mostani helyezés remek teljesítményről árulkodik. Emellett pedig már egy trófeát begyűjtött idén a tolnai klub, a Debrecent múlták felül két mérkőzésen a Ligakupa döntőjében.

Természetesen ilyen helyezésre nem gondoltunk, számunkra is kellemes meglepetés, ám annál örömtelibb a csapat teljesítménye. Jó érzés ránézni a tabellára, de nem szeretnénk elkiabálni semmit. Sok meccs van még hátra, és mi mindig csak a következő találkozóra, jelen esetben a Bp. Honvéd elleni szombati összecsapásra gondolunk. Ha a csapat kivívja a jogot, akkor jöhet a nemzetközi szereplés. Persze tudjuk, hogy a pályánk nem felel meg a követelményeknek, ezért korábban fel is vettük a kapcsolatot a székesfehérváriakkal. Ha kilépünk Európába, akkor a Sóstói Stadion lesz számunkra a hazai pálya” – nyilatkozta a teol.hu-nak Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője.