Premier League

Wenger szerint még nyitott a bajnokság

Arsene Wenger az utóbbi hetek sorozatos döntetlenjei ellenére továbbra is optimistán tekint a jövőbe, és elérhetőnek tartja a bajnoki címet, noha már a harmadik helyre csúszott vissza az Arsenal a Premier League-ben. Az Ágyúsok szerda este a Tottenham otthonában játszottak 3-3-at, legutóbbi hat bajnokijukon mindössze nyolc pontot gyűjtöttek. A Spurs menedzsere, Harry Redknapp nem fukarkodott a jelzőkkel, szerinte White Hart Lane-en játszott mérkőzés remekül példázza azt, miről szól a labdarúgás.

"Kevesen élnék túl, ami velünk történt""Csalódást keltő az eredmény, mert vezettünk, 3-1-es előnyről értünk el döntetlent. A játékosaim hozzáállása fantasztikus volt, látszott, hogy mindent beleadva küzdenek. Úgy érzem, hogy az erejük csökkent ugyan a második félidőben, sokat kivett belőlük fizikailag a Liverpool elleni mérkőzés, de harcoltak tovább."

"Izgalmas mérkőzés volt, ahol bármelyik csapat nyerhetett volna. Ugyanakkor nagyon bosszantó, hogy három gólt kaptunk, mert mi irányítottuk a játékot, különösen az első félidőben."

Arsene WengerWengert természetesen megkérdezték arról is, lát-e még esélyt a bajnoki címre. A francia szakember továbbra is optimista:
"Még minden nyitott. Most fel kell készülnünk a következő megmérettetésünkre, és harcolnunk kell a győzelemért. Figyelemre méltó a csapat hozzáállása, és most meg kell próbálnunk minél több pontot gyűjteni" - mondta a már 16 forduló óta veretlen Ágyúsok főnöke. Csakhogy együttese ezen a 16 bajnokin csak nyolcszor nyert, a többin ikszelt, az utolsó hat meccsükből mindössze egyet pipáltak ki három ponttal, az oly' nagyon dicsért hozzáállásért pedig nem osztogatnak bajnoki aranyat, győzelmekért annál inkább.

"A Tottenham jó csapat, oda kell figyelni rájuk, jövőre fognak igazán összeérni. Vérbeli rangadó volt, el kell fogadnunk a 3-3-as eredményt, azzal a tudattal is, hogy 3-1-re vezettünk. Ugyanakkor személyes meggyőződésem, hogy kiemelkedő a csapatszellemünk, nem sok más klub élné túl azt, ami velünk történt a közelmúltban. De a Premier League továbbra is nyílt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Cheslea is versenyben van az elsőségért."

"Erről szól a labdarúgás"Kollégája, Harry Redknapp rendkívül elégedetten nyilatkozott a lefújás után, nem fukarkodva a jelzőkkel:
"Nagyszerű játék volt, egy igazi klasszikus. Bárki, aki figyelte a mérkőzést, elégedett lehet, rendkívül élvezetes összecsapás volt, öröm volt ennek a részese lenni. Erről szól a labdarúgás, ezért fizetnek az emberek."

"A mérkőzés első fele kissé ijesztő volt számunkra, főleg amikor már 3-1-re vezetett az Arsenal, de vissza tudtunk kapaszkodni, a végén egyre több helyzetet dolgoztunk ki, akár nyerhettünk is volna. Büszke vagyok a játékosaimra. Megmutattuk a Tottenham igazi arcát, és hogy milyen egyéniségek vannak ebben a csapatban."

Premier League, 28. fordulóból pótolt mérkőzés:

Tottenham Hotspur-Arsenal 3-3 (2-3)
Gólszerző: Van der Vaart (7., 70 - 11-esből), Huddlestone (44.,) ill. Walcott (5.), Nasri (12.), Van Persie (40.)

A Premier League állása