Cselgáncs Eb

Ungvári és Csernoviczki a nyolc között, a többiek kiestek

  • MTI

Alaposan megfogyatkoztak a versenyben lévő magyarok az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján, miután csak Ungvári Miklós és Csernoviczki Éva jutott be a legjobb nyolc közé.

A 66 kg-ban kétszeres Eb-aranyérmes Ungvári a görög Georgesz Azoidisz után a - világ- és Európa-bajnok brit Craig Fallont búcsúztató - lengyel Pawel Zagrodnikkal nézett farkasszemet. Az MTK-Erzsébetváros büszkesége nem sokat "vacakolt" második riválisával, s alig másfél perc elteltével ipponnal lépett túl rajta.

A szintén 66 kg-os Gorjanácz Zsolt második mérkőzésén ipponnal kikapott brit ellenfelétől, és mivel a vigaszághoz is a legjobb nyolc közé kell jutni, befejezte szereplését.

A legkisebb nőknél (48) a kétszeres Eb-második Csernoviczki Éva az olasz Valentina Moscatt után Olha Szuhával találkozott, és úgy nyert ipponnal, hogy a meccs egyetlen értékelhető akciót sem hozott. Az ukránt ugyanis négyszer is megintette a bíró, amiért leléptetés jár, így a tatabányai dzsúdós is negyeddöntős lett.

Az 57 kg-ban tavaly Eb-bronzérmes Karakas Hedvig kellemetlen meglepetésre minimális különbséggel, egyetlen jukóval kikapott a vb-harmadik azeri Kifajat Gaszimovától, így ő is elbúcsúzott a kontinenstornától - a rögtön első összecsapásán alulmaradt Burján Lászlóhoz (60) hasonlóan.