Nemzetközi labdarúgás

Már Londonban a BL-trófea

  • VNA

Szerdán Londonba érkezett a földkerekség legértékesebb klub trófeája, amelyet májusban a Bajnokok Ligája győztes csapat kapitánya emelhet majd magasba.

Idén Londonban kerül sor a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozat döntőjére. A legrangosabb európai kupa szerdán érkezett meg a brit fővárosba, ahol az UEFA francia elnöke, Michel Platini adta át azt a város polgármesterének, Boris Johnsonnak. A bajnokok vetélkedésének történetében most hatodszor rendeznek döntőt Londonban, de az újjáépített Wembley stadion most első alkalommal lesz házigazda. Michel Platini bízik benne, hogy az idei finálé a helyszínhez méltó döntőt hoz majd. A most Londonba érkezett trófea egy hónapos körútra indul majd London környékén, így sokak által megtekinthető lesz, első útja csütörtökön a Kings Roadra vezet majd.

A jelenlegi BL-elődöntős csapatok közül már ketten is megnyerték a legrangosabb kupát Londonban, a Manchester United 1968-ban, a Barcelona pedig 1992-ben tudott győzni az akkor még BEK-nek hívott sorozatban. Az idei finálét május 28-án szombaton rendezik, ahol biztosan lesz legalább egy spanyol csapat, hiszen az egyik ágon Barcelona-Real Madrid elődöntőt rendeznek.