Divízió I-es jégkorong vb

Kezdenek felpörögni az olaszok

  • VNA
megosztom

Két gyengébben sikerült mérkőzés után az olasz jégkorong válogatott szerdán megcsillantott valamit valós tudásából és 6-0-ra győzött Dél-Korea ellen.

Jum Hjun Szung, a koreai kapus (b2) térdel a kapuban, az olasz Ryan Watson (b3), akoreai Kim Hjok (b4), Kim Szang Vuk (j2) és az olasz Jonathan Pittis küzd a korongért a jégkorong divízió I-es világbajnokságon, az Olaszország - Dél-Korea mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában.
Az olasz válogatott első két találkozója után sokakban fokozódott a remény az „A”-csoportos szereplést illetően, a szerdai Dél-Korea elleni erődemonstráció után azonban talán már reálisabban értékelhető Rick Cornacchia csapatának játékereje. A magyar csapat által nehezen legyőzött (6-3, de a vége előtt öt perccel még 3-3 volt) ázsiai csapat ellen ugyanis gólt sem kapva gálázott (6-0), így három mérkőzésből a harmadik találkozóját is megnyerte. Az olasz válogatott számára így már csak a magyarok elleni szombati találkozó maradt hátra. A mérkőzés után a játékosok felköszöntötték Gianfranco Talamini csapatvezetőt, aki a szerdai napon töltötte be 61. életévét.

A magyar válogatott - Japán visszalépése miatt - szabadnapos volt szerdán, így Ted Sator együttese számára a Gyakorló Jégcsarnokban eltöltött edzés jelentette a nap programját. Emellett újabb tengerentúli szakemberrel bővült a magyar válogatott szakmai stábja. Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője - aki a minap véget ért rigai U18-as világbajnokságon szövetségi edzőként irányította a magyar ifiválogatottat - ugyanis csatlakozott Ted Sator teamjéhez, és elsősorban a lelátóról figyelte az olaszok játékát, illetőleg a mieink felkészülését. Jó hír még, hogy a hollandok elleni meccs előtt bokasérülést szenvedő Bartalis István állapota tovább javul, a Svédországban légióskodó játékos a hatharom.com rádiójának is nyilatkozott arról, hogy rohamosan gyógyul a lába, így akár már pénteken is játszhat.

Érdekesség, hogy szerdán este közös mozilátogatáson vett részt a magyar csapat. Amíg a játékosok lazítottak és szórakoztak, a szakmai stáb tagjai a Papp László Budapest Sportarénában feltérképezték a hátralévő két ellenfelet, azaz Spanyolországot és Olaszországot. Noha a csütörtök szabadnap lesz a világbajnokságon, az Arénában lázas munka kezdődik. Átépítik, egészen pontosabban a pályához közelebb telepítik a mintegy 300 fő befogadására alkalmas mobil lelátót. Így sokkal jobban követhetik majd az eseményeket mindazok, akiknek ide szól a jegyük.

Szerdai eredmények
Hollandia–Spanyolország 8-2 (4-0, 2-0, 2-2)
Gólok: Hagemeijer 2, Kars 2, Wurm 2, Demelinne, Schaafsma, illetve Quevedo, Palacin
Olaszország–Dél-Korea 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)
Gólok: Insam 2, Scandella, Egger, Larkin, Iannone

A világbajnokság állása:
1. Olaszország 3 meccs/9 pont
2. Magyarország 2/6
3. Hollandia 3/3
4. Spanyolország 2/0
5. Dél-Korea 2/0

A világbajnokság pénteki programja:
Hollandia–Dél-Korea, 16.00
Magyarország–Spanyolország 19.30

Zárásként egy színes hír a vb-ről:
Noha profi televíziós cég a televíziós közvetítések host broadcastere, olykor a legjobbak is tévedhetnek. Az olaszok első mérkőzése alatt ugyanis a képernyőn sosem Rick Cornacchiát mutatták a kispadnál, hanem egyik segítőjét, akinek képe alá azonban a valódi szövetségi kapitány neve került. A hibát a magyar sajtóközpont jelzésére javították ki a svédek, minden különösebb felhajtás nélkül: az egyik harmadban még az „ál Rick Cornacchia” került képernyőre, a következőben meg már a valódi... A svédek részéről ez nem az első ilyen malőr, emlékezzünk csak a Svédország-Magyarország labdarúgó EB-selejtezőre, ahol a helyi TV-közvetítésben a mérkőzést a helyszínen megtekintő Orbán Viktor neve helyett Gyurcsány Ferenc szerepelt a képernyőn, mint Magyarország miniszterelnöke...

megosztom