Koronglövő Vk

Igaly 26. hellyel tért vissza Pekingben

  • MTI
megosztom

Két és féléves kihagyása után, első versenyén a 26. helyen végzett az ötkarikás bajnok Igaly Diána a női skeetlövők között a pekingi olimpiai selejtezős Világkupa-viadalon.

A nemzetközi szövetség (ISSF) honlapja szerint az athéni játékok aranyérmese a 75-ből 65 korongot talált el az alapverseny során, így öt koronggal lemaradt a hatos döntőről.

Igaly, aki a szám kétszeres világbajnoka, s a sydneyi játékok bronzérmese, a pekingi olimpia óta nem versenyzett, sokáig gondolkodott azon, hogy végleg visszavonuljon, ám végül idén februárban jelezte, visszatér, és megpróbál kijutni az ötkarikás játékokra - ami első próbálkozásra nem sikerült neki.
Igalynak még három versenyen lesz lehetősége a kvótaszerzésre. a júliusi maribori Világkupán, illetve az augusztusi Európa-, és a szeptemberi világbajnokságon. A Vk-kon két-két, az Eb-n és a vb-n minden számban egy-egy hely kiadó.

Pekingbe négy magyar utazott el a koronglövők idei harmadik kvalifikációs Vk-viadalára. Legközelebb vasárnap férfi dupla trapban a tavalyi vb-n ötödik Bognár Richárd és az idén Chilében hatodik Gerebics Roland szerepel, majd kedden és szerdán a trapos Szollár András lesz érdekelt.

megosztom