NBA

A Lakers és a Spurs is egyenlített

A címvédő Los Angeles Lakers és a ligamásodik San Antonio Spurs is egyenlített az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásának első körében. Előbbi a New Orleans Hornets-et, utóbbi a Memphies Grizzliest győzte le, ezzel mindkét párharc 1-1-re áll.

A Lakers ráadásul úgy tudott nyerni, hogy legnagyobb sztárja Kobe Bryant csak 11, a csapat spanyol ásza, Pau Gasol pedig 8 pontig jutott a New Orleans ellen. A Nyugati főcsoport másodikja ugyanakkor kiválóan védekezett, Bryant is remekelt ebben, nagyrészt az ő segítségével sikerült megállítani az ellenfél legjobbját, az első meccsen 33 pontot jegyző Chris Pault, aki ezúttal "csak" 20-at dobott.

A San Antonio alaposan megizzadt a Memphies ellen, a sérüléséből visszatért Manu Ginóbili kellett a sikerhez, aki a Spurs legeredményesebbje volt 17 ponttal, de Tim Duncan, Richard Jefferson és George Hill sem maradt el sokkal mögötte, egyaránt 16 pontig jutottak.

Manu Ginóbili sérüléséből visszatérve volt a Spurs legjobbja

Az Oklahoma City Thunder már 2-0-ra vezet összesítésban a Denver Nuggets ellen, miután hazai pályán is legyőzte ellenfelét.

A rájátszás párharcainak állása

NBA rájátszás Kelet

NBA rájátszás Nyugat