Magyar Kupa

Lipták góljával szerzett előnyt a Videoton Kaposváron

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Videoton idegenben is nyerni tudott egy furcsa góllal a Rákóczi otthonában.

Lipták gólja győzelmet jelentett Kaposváron

A Videoton Kaposvárra látogatott a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán. Ahogy arról előzetesen beszámoltunk, Mezey György több meghatározó játékosát is kihagyta a kezdőcsapatból. Alves és Lencse cask a kispadon kezdett, Nikolics viszont hosszú idő után kapott szerepet a kezdő tizenegyben.

A Videoton kezdte jobban a találkozót, az első komoly helyzet a 11. percben alakult ki, Vasziljevics indította Nikolicsot, aki lerázta védőjét, de 11 méterről a kapu jobb oldala mellé helyezett. A 17. percben Perics jobb oldali szabadrúgása után Bozsovics öklözte ki a labdát a mezőnybe.

Nem diktáltak fergeteges iramot a csapatok, mintha kivárásra játszott volna minkét együttes. A 35. percben egy szép kaposvári támadás végén a jobb oldalról Okuka adott be középre, Perics azonban öt méterről a bal kapufa mellé fejelte a labdát. Az első játékrész utolsó lehetősége, gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre.

A 48. percben egy ártalmatlannak tűnő szituáció után megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Egy felívelt labdát Kovács húzott le, majd ütközött Liptákkal, így elvesztette a játékszert, amit a védő a hálóba pofozott (0-1).

Hiába vitatkoztak a kaposvári játékosok, a bíró megadta a találatot. A 69. percben Hegedűs 14 méterről kapura lőtt, de Bozsovics kiütötte az erős lövést. A 72. percben megfogyatkozott a Videoton: Farkas Balázs hátba talpalta Pericset, így kiállította a játékvezető.

A Kaposvár becsülettel próbálkozott, de igazi nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt. Nem sokkal a vége lőtt Pavlovics szöglete után épp Szepessy csúsztatott, nem sokkal a jobb alsó mellé. Így maradt az 1-0-s vendégsiker, a Videoton ezzel fél lábbal már a döntőben van.

Magyar Kupa elődöntő első mérkőzés

Kaposvári Rákóczi-Videoton 0-1

Gólszerző: Lipták (48.)