Manchester United

Jobb helyzetbe kerültünk - Sir Alex Ferguson

A Premier League 33. fordulójában a Newcastle United hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a listavezető Manchester United ellen. A mérkőzést követően a skót vezetőedző a klub hivatalos honlapjának adott interjújában értékelte a mérkőzésen látottakat.

A skót szakember úgy véli, kedvezőbb pozícióból várhatják a hátralevő mérkőzéseiket, továbbá utalt arra, hogy a Chelsea-re is nagyobb figyelmet kell szentelniük.

"Magabiztos vagyok, ugyanis pozíciónk kiváló, e mellett egy nehéz mérkőzést sikerült letudnunk. Immáron jobb helyzetben vagyunk, mint szombaton. Hogy miért? Egy mérkőzéssel kevesebb van hátra a bajnokságból, így már csak ötször kell pályára lépnünk. Úgy gondolom, fél szemünk a Chelsea-n kell legyen, mivel három egymást követő hazai összecsapásuk lesz. Két fontos mérkőzés előtt állunk, ellátogatunk az Arsenalhoz és otthon fogadjuk a Chelsea-t. Gólarányunk jobb, mint a Chelsea-é, s úgy vélem, jobb helyzetbe kerültünk" - értékelt Ferguson.

Sir Alex most is előszeretettel alkalmazta a rotációt. A hétvégi, Manchester City ellen vereséget szenvedő kezdő tizenegyén öt poszton is változtatott.

"A csapatot átszerveztünk, törekedtünk arra, hogy a többieket is frissen tartsuk. Fontos volt számunkra, hiszen a Wembley gyepszőnyege nehézkes volt, a játékosok jobban elfáradtak. Ennek ellenére a mai napon nem mutattuk a fáradtság jelét, az egész mérkőzés során energikusan teljesítettünk. A játékosok készen állnak a hátralevő kihívásokra, várják az idei év utolsó szakaszát" - tette hozzá a skót szakember.