Férfi vízilabda

Döntetlent játszott a Szeged a Honvéd otthonában

  • MTI

A férfi vízilabda ob I felsőházi rájátszásának szerda esti második összecsapása – akárcsak a Vasas-Eger meccs - döntetlent hozott a Honvéd és a Szeged között.

Elképesztő rajtot vett a vendégcsapat a Kőér utcában: mire felocsúdtak hazaiak, már 5-0 volt "oda". Az "ébresztőig" mindenesetre 13 perc telt el, s Juhász Zsolt két gólját a második negyed közepéig még további három szegedi találat követte, amikor végre a Honvéd is eredményes tudott lenni. A nagyszünetre azonban hazai szempontból nem sokat javult a helyzet, hiszen Kásás Zoltán legénysége 6-2-vel várhatta a találkozó második felvonását.

Sőt a harmadik negyedet is szegedi gól vezette be, amikor  Vad Lajos az alapszakaszt negyedikként záró együttese elkezdett vízilabdázni: előbb 4-7-re, majd 4-8 után 7-8-ra zárkózott fel.

A befejező nyolc percben a háromszor is eredményes Kiss Csaba büntetőből alakította 7-9-re az állást, Tóth Márton szépítése után azonban Salamon Ferenc találatával a Honvéd 9-9-nél beérte a Szegedet. Ekkor még öt perc volt hátra, ám a roppant izgalmassá vált hajrában újabb gól már sem itt, sem ott nem született.

rájátszás, az 1-4. helyért, 2. forduló:

Groupama-Honvéd – Szeged-Beton VE 9-9 (0-2, 2-4, 5-2, 2-1)

góldobók: Szivós 3, Tóth, Somogyi 2-2, Bátori, Gór-Nagy 1-1, illetve Kiss Cs. 3, Molnár, Juhász 2-2, Kayes, Somogyi 1-1