Arsenal

Bendtner unja az Arsenal kispadját

Az Ágyúsok híreivel általában naprakész The Sun című angol lap szerint Nicklas Bendtner nyáron elhagyhatja az Arsenalt, miután idén szinte minden eddigi mérkőzésen a kispadot koptatta.

Bendtner a szezon végén dönt jövőjéről - Fotó: AFP
A dán válogatott mindössze 14 mérkőzésen jutott szóhoz a Premier League idei kiírásában, amelyeken összesen két alkalommal volt eredményes. A rangsorban jelen állapot szerint megelőzi őt Robin van Persie, Theo Walcott és Marouane Samak is. Mestere, Arséne Wenger gyakran dönt úgy, hogy csereként küldi pályára Bendtnert, aki általában a támadósor jobb oldalán játszik.

A 23 éves játékos nehezen bírja elviselni a padozást, szerinte ő már bizonyított a csapatnál.

"Rettenetesen idegesítő, ha nem első-csapat játékosként tekintenek rád. Bebizonyítottam, vagyok elég jó, hogy a szezon kezdetétől játszhassak az Arsenalban. Van Persie van előttem jelen pillanatban, akiről nem tudok mit mondani, elvégre január óta 16 gólt szerzett. A bajnokság végeztével döntők majd a jövőmet illetően, előbb nem" - mondta a dán csatár.

Bendtner hat évvel ezelőtt igazolt az Ágyúsokhoz az FC Copenhagen csapatától. Eddig 153 alkalommal lépett pályára, amelyeken 45 gól fűződik az ő nevéhez.