Oroszország

A Szpartak Van Gaalt akarja edzőnek

megosztom

Louis van Gaalt szerződtetné a Szpartak Moszkva labdarúgócsapata az edzői posztra, amely Valerij Karpin lemondása után üresedett meg. A Beyern Münchentől másfél hete kirúgott holland szakember állítólag mindent megér az oroszok számára.

Louis van Gaalt a gyenge, a jövő évi BL-indulást is veszélyeztető bajnoki szereplés, az Interrel szembeni Bajnokok Ligája-búcsú és a Schalke elleni Német Kupa-vereség miatt távolították el a Bayern Münchentől, míg a Szpartak Moszkvánál az orosz bajnokság első öt fordulójában összeszedett három vereség és az Európa Ligában a Portótól elszenvedett, összesítésben 10-3-as vereség után mondott le - és bukott felfelé a főigazgatói pozícióba - Valerij Karpin.

Az orosz klub a hírek szerint igény tartana a munkanélküli Van Gaal szolgálataira, és ezért gyakorlatilag bármennyi pénzt hajlandóak lennének feláldozni.

A holland korábban az Ajax, a Barcelona és az AZ Alkmaar edzője is volt, valamint a holland nemzeti csapatot is irányította. Az Ajax-szal BL-, és UEFA-kupa-győztes lett, ezen kívül négy holland, két spanyol és egy német bajnoki címet is fel tud mutatni, hogy csak a legfontosabb eredményeit említsük.

megosztom