Jégkorong divízió I-es vb

Van esély Bartalis játékára

A részleges bokaszalag-szakadással kezelt Bartalis István szeretne játszani a spanyolok elleni pénteki, illetve az olaszok elleni szombati mérkőzésen a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

"Még mindig ne akarom elhinni, hogy ez történt velem. Persze fáj a bokám, de rögzítőkötéssel talán nem annyira, és korcsolyában még úgy sem. Az orvosok szerint 15-20 százalék az esély, hogy tudnék játszani három nap múlva. Számomra ebből az a lényeg, hogy van esély" – mondta az MTI-nek a 21 éves csatár, aki közvetlenül a hollandok elleni vasárnapi vb-nyitány "száraz" bemelegítésén lépett rá egy televíziós kábelre, és ment ki a bal bokája.

Kórházba szállították, ahol megállapították, részlegesen elszakadt az egyik szalag. Gipszet kapott, és most mankóval közlekedik.

Bartalis egy hete volt először válogatott. A svéd másodosztályban érdekelt Troja/Ljungby együttesében remekül játszott, ezért kapott behívót, és már az ukránok elleni múlt heti két felkészülési találkozón jó benyomást keltet. Pontot szerzett, igaz, az első válogatott meccsén végleges kiállítással sújtották, mert ellenfelének fejsérülést okozott.

A magyarok a vb-n előbb a hollandokat győzték le 7-3-ra, majd hétfőn 6-3-ra a dél-koreaiakat. Ted Sator szövetségi kapitány feljutásért harcoló alakulata még pénteken és szombaton lép pályára a Papp László Arénában.