Magyar Kupa

Szivics biztos a sikerben, de Csank is jó esélyeket lát

Akár Európa Liga-szereplést is érhet a továbbjutás a Magyar Kupa KTE-Ereco-ZTE elődöntőjében, hiszen a döntő másik együttese könnyen lehet, hogy a Videoton lesz.

KTE-ZTE - Fotó: delmagyar.hu

Rendkívül fontos mérkőzést vív egymással a KTE-Ereco és a Zalaegerszeg csapata a Magyar Kupa elődöntőjében. Amelyik csapat ugyanis továbbjut, minden bizonnyal kiléphet a nemzetközi porondra a következő idényben. Ugyanis a döntő másik résztvevője nagy eséllyel az a Videoton lesz, amelyik a Bajnokok Ligájában indul, így akár egy vesztes kupadöntő is Európa Liga-helyezést érhet.

Tomiszlav Szivics a kesport.hu-nak elmondta, három vereség után nagyon szeretnének már győzni, és biztos benne, hogy ez kedd este sikerülni is fog. Az utolsó két meccsen nem volt gond az akarással, sajnos nem sikerült pontot szerezni, de kedden meg lesz az eredménye az eddig befektetett munkának. Tököli Attila pénteken Mohácsi doktornál járt, aki 2-3 nap pihenőt írt neki elő. A hétfői edzésen már jobban volt a válogatott játékos, de csak kedden fog kiderülni, hogy vállalja-e a játékot.

A másik oldalon Csank János is szoros párharcra számít az elődöntőben.

„A kupát sokszor nem veszik komolyan a csapatok, bár ez az utóbbi időben egyre ritkább – kezde a ZTE edzője a Zalai Hírlapnak. - A döntőbe jutás mindkét fél számára nagy dolog lenne, ezért a mérkőzés első percétől késhegyre menő küzdelemre számítok. Nem téveszt meg bennünket, hogy a KTE az utóbbi meccseken nem mindig tudta valóra váltani a terveit, épp emiatt paprikás hangulatú ellenfélre számítok. A teljesítményük hullámzó, de a keretük nagyon jó, sok kiváló futballistával. Nem lesz egyszerű dolgunk, de szeretnénk gólt, gólokat rúgni és nem kikapni. Ugyanis ennek a meccsnek lesz még egy visszavágója, s ha az elképzeléseink szerint alakulnának a dolgok, akkor jó esélyünk lehetne a továbblépésre.

A zalai tréner a csapat várható összeállításáról is beszélt a megyei lapnak.

- Mindjárt a kapusposzton meg kell válaszolni egy kérdést, hiszen választanom kell a bajnokin helytálló Sipos és a pontvadászatban eltiltott Vlaszák közt. Valószínű, hogy utóbbi áll a kapuba, mert még egy bajnokin nem védhet és nem szeretném hosszhú ideig jegelni . Kérdéses Simon Attila játéka is, ő Kecskemétről érkezett hozzánk kölcsönbe, s a klubvezetők úgy állapodtak meg szóban, hogy bajnokin nem játszik a KTE ellen. A mostani viszont kupameccs, majd meglátjuk, bevethetem-e. Szalainak még mindig fáj a bokája, a régebbi sérültek helyzete pedig sokat nem változott: javulgatnak Pavicevicék, de műtét után attól még messze vannak, hogy pályára is lépjenek. Vittman a napokban elutazik Székesfehérvárra - ott operálták -, s az orvosa megvizsgálja, mert speciális mozdulatoknál még fájdalmat érez.

Kecskeméti TE-Ereco - ZTE FC, 18.00