Szocsi 2014

Svájcból igazoltak sportigazgatót a rendezők

  • VNA

Svájcból igazolt új sportigazgatót a 2014-es téli olimpia szervező bizottsága, a posztot a svájci hoki liga elnöke, Werner Augsburger veszi át.

Szokatlan lépésre szánta el magát a 2014-es Szocsi téli olimpia szervező bizottságra. Az oroszok ugyanis úgy döntöttek, hogy a náluk rendezendő olimpia és paralimpia sportigazgatói posztjára külföldről igazolnak szakembert. A megtisztelő feladatot ugyanis szeptembertől az a svájci Werner Augsburger veszi majd át, aki a svájci jégkorong ligát vezette ezidáig. „Nagy megtiszteltetésnek tartott azt, hogy ekkora bizalmat kaptam az Orosz Olimpiai Bizottságtól. Régóta dolgozom a sportélet különböző területein, korábbi feladataim során szerzett tapasztalataimat pedig most biztosan fogom tudni hasznosítani.” – mondta az 52 esztendős sportvezető.

Az egykori élvonalbeli röplabdázó a svájci olimpiai bizottságban is töltött már be pozíciókat, 2004-ben és 2008-ban a nyári, közben pedig 2006-ban a téli olimpián is a svájciak csapatvezetői tisztét (chef de mission) töltötte be. „Ez nagyjából olyan lehetőség most nekem, mint ha egy svájci jégkorongozót valamelyik NHL csapat igazolná le.”- festette le egy sportos hasonlattal új megbízatása jelentőségét Augsburger, aki két szezon után hagyja el a svájci jégkorong bajnokságot.