Spanyol Király Kupa

Pinto véd a Real ellen - Guardiola

Kedd délután tartotta a Spanyol Király Kupa-döntő előtti sajtótájékoztatóját Pep Guardiola, az FC Barcelona vezetőedzője. Guardiola egy biztos pontot árult el a Barca kezdőcsapatából, a kapus az eddig kevesebb szerephez jutó Pinto lesz. A Mestallában lejátszandó döntőben az ősi rivális Real Madrid lesz a katalánok ellenfele.

Pinto a Barcelona cserekapusa.
A szerda este 21.30-kor kezdődő mérkőzés kapcsán Guardiola a tőle megszokott módon fejtette ki véleményét.

"Úgy érzem, ez egy nagyon kiegyenlített meccs lesz. Bármi megtörténhet a találkozón. Szüksége lesz a csapatomnak a biztatásra. Minél nagyobb a tét, annál fontosabb számunkra, hogy támadó felfogásban lépjünk pályára. Sokkal intenzívebben, sokkal gyorsabban, több ambícióval kell játszanunk."

A katalán vezetőedzőt kérdezték a holnapi mérkőzést dirigáló Undiano Mallencóról is, ám ő nem vesztegetett rá túl sok szót.

"Úgy lépünk majd pályára, ahogy eddig tettük. A játékvezető azon lesz, hogy remekül végezze a dolgát. A szombati találkozó példaértékű volt számomra, ugyanis segít rájönnöm arra, hogyan birtokolhatjuk többet a játékszert, és uralhatjuk magabiztosan az egész középpályát."

Mint ismert, az egész szezon során Pinto védett a Király Kupa mérkőzéseken, akinek szerződésében állítólag rögzítve van, hogy ő áll a csapat kapujában e sorozatban. Az FC Barcelona kezdő tizenegyéből így egy ember neve immáron köztudott. "Holnap Pinto és tíz csapattársa lép pályára" - mondta sejtelmesen a gránátvörös-kékek vezetőedzője.

Guardiola természetesen szót ejtett a riválisról is, és utalt a Real szombati taktikájára is.

"A Real Madrid képes másképp is futballozni. Nem tudom elképzelni, hogy Mourinho három védekező középpályást küldene ki a Mestalla gyepére. Két nagycsapatról van szó, akik összecsapásán bármi megtörténhet."