Futballelőzetes

Elődöntő az Olasz Kupában, londoni rangadó Angliában

Két reményét vesztett klub csap össze kedden este az Olasz Kupa elődöntőjében: a Roma örülhet, ha Európa Liga-indulást érő helyet megcsíp a bajnokságban, az Internazionale csúfos, kettős vereséggel esett ki a Bajnokok Ligájából, és két hét alatt az olasz bajnoki aranynak, de talán még az ezüstnek is búcsút mondhatott. Az elődöntők másik párharcán a bajnoki arany várományosa, a Milan fogadja a Palermót. Angliában szerdán londoni rangadót rendeznek, a Tottenham otthonába látogat az Arsenal, és a Chelsea, valamint a már-már bajnok Manchester United is pályára lép.

Keddi program:

Olasz Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Roma-Internazionale
20:45
Tv: Digi Sport Plus
Az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni az Inter, a BL-ből kiestek, a Serie A trófeája gyakorlatilag már a Milané, egyedül a kupagyőzelemben bízhatnak - ahogy a Roma is. Egy évvel ezelőtt a fináléban csaptak össze, de a tavalyi sikerek rég ködbe vesztek a San Siróban és a fővárosban is...2010-ben a kék-feketék tripláztak (bajnokság, kupa, BL), a Farkasok ezüstérmesek voltak a Serie A-ban és a kupában is. Két magába roskadt csapatról van szó, a lelki, mentális tényező nagyon fontos lesz kedden este. Mindkét fél vereséggel "hangolt" a derbire, az Inter a Parmától, a Roma a Palermótól kapott ki hétvégén.

Franceso Totti (balra) Wesley Sneijder

A milánóikanál nem léphet pályára Samuel Eto'o, kisebb bokasérülése miatt, helyén viszont Pazzini, Pandev és Milito is bevethető. A Roma vezére, Francesco Totti nélkül (aki hét gólt lőtt utolsó öt meccsén) játszik, a támadó eltiltását tölti. Legutóbb február 6-án, a Serie A 24. fordulójában találkoztak egymással a felek, Milánóban 5-3-ra nyert az Inter.

Premier League, 33. forduló:
Newcastle United-Manchester United 20:45
Tv: Digi Sport

A United szombati, FA-kupa elődöntője miatt kedden kerül sor bajnoki mérkőzésükre. Sir Alex Ferguson csapata kikapott a városi rivális Citytől a Wembleyben, de a bajnokságban már-már páholyban érezheti magát, öt fordulóval a vége előtt (az Arsenal és a United hat-hat meccset játszik még a pótlások miatt) hat ponttal vezet az Arsenal előtt, és reálisan egyre kevesebb az esély az Ágyúsok végső sikerére.

Alan Pardew együttese hullámzó formát mutat a PL-ben, utóbbi 10 meccsükből négyszer kikaptak, négyszer ikszeltek és csak kétszer győztek, a tabellán a tizedikek, és hazai pályán sem villognak, 16-ból csak 5-ször nyertek a St. James Parkban. A Manchester United a City elleni kupafiaskót leszámítva magabiztosan menetel, kettős győzelemmel kiverték a BL-ből a Chelsea-t, a bajnokságban mindössze háromszor kaptak ki az idényben. Augusztusban hazai pályán 3-0-ra nyertek a Vörös Ördögök a Szarkák ellen.

Szerdai program:

Olasz Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
AC Milan-Palermo 20:45
Tv: Digi Sport Plus

A vörös-feketék a párharc esélyesei: a Palermo 11. a Serie A-ban, a legutóbbi 10 fordulóban csak háromszor hagyták el győztesen a pályát. Egy, nem teljesen elhanyagolható érv szól a Sasok mellett: 2011-ben egyedül ők tudták megverni a bajnokság éllovasát (március 19-én hazai pályán 1-0-ra). A Milanban ráadásul megsérült az ügyeletes gólvágó, Alexandre Pato, így Zlatan Ibrahimovicra, Robinhóra és Cassanóra hárul az előny kivívása a visszavágóra.

28. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Tottenham Hotspur-Arsenal 20:45
Tv: Digi Sport

Mindkét csapat számára kötelező a győzelem: az Ágyúsok a bajnoki aranyért, a Spurs a BL-indulást érő helyezésért hajt. Arsene Wenger együttese drámai mérkőzésen pontokat hullajtott a Liverpool ellen szombaton (1-1), és arra a White Hart Lane-re látogat, ahol az idényben mindössze egyszer (a Wigantól 1-0-ra) kapott ki a Tottenham. Harry Redknapp alakulata utolsó tíz meccséből csak egyet veszett el, az Arsenal decemberben kapott ki utoljára, de csak eggyel többször (8-szor) nyert, mint ahányszor ikszelt (7 alkalommal). Novemberben Londonban 3-2-re a Spurs diadalmaskodott.

A Tottenham játékosai ünnepelnek az Arsenal elleni győzelem után

28. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Chelsea-Birmingam City 20:45

A Kékek az Arsenal botladozásit kihasználva titkon ezüstéremben reménykednek a PL-ben - ez korántsem reménytelen, két ponttal vannak lemaradva az Ágyúsoktól, és a legutóbbi 10 fordulóban hétszer győztesként vonultak le a pályáról. A Chelsea-nek jó előjel lehet, hogy még sosem kapott ki a PL-ben a Stamford Bridge-en a Birminghamtől.