Vizsgálat

Nem történt bűncselekmény a 2005-ös birkózó-vb szervezésekor

  • MTI

A felügyelő bizottság állásfoglalása szerint csak könyveléstechnikai hibákat találtak, bármiféle bűncselekményre utaló tényt azonban nem annak a vizsgálatnak a során, amelyet a sportág ellenzéki csoportosulása kezdeményezett a 2005-ös budapesti birkózó-világbajnokság elszámolásáról.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnökségének hétfői ülésén ismertetett eredmény - a szövetség tájékoztatása szerint - megegyezik a február 24-i elnökségi ülésen, majd az azt követő sajtótájékoztatón elhangzottakkal.

Az elnökség tagjainak kérdéseire válaszolva a független könyvvizsgáló, Kálmán Zoltán egyértelműen megfogalmazta: csak könyveléstechnikai hibákat talált, maguk a pénzügyi tételek rendben vannak, sikkasztásra, bűncselekményre, bármiféle törvénysértésre utaló jel nincs a viadal elszámolásában.

Gáspár Tamás, az MBSZ igazgatója február végén azt mondta: azért fordulhatott elő, hogy a könyvvizsgálat hiányosságokat talált az elszámolásban, mert 2005-ben még más típusú elszámolási rendnek kellett megfelelniük, s az akkori állami sportirányító szervezet, a Nemzeti Sporthivatal részére is így nyújtották be az elszámolást.