El Clásico

Mourinho nem ért a focihoz - Cruyff

Az FC Barcelona egykori legendás labdarúgója, Johan Cruyff összegezte véleményét az El Clásico kapcsán. A holland szakember írásában élesen bírálta José Mourinhót, a Real Madrid vezetőedzőjét.

Johan Cruyff, a korábbi kiváló hollnad labdarúgó,  Barcelona legendája. Mint ismert, a spanyol bajnokság 32. fordulójának rangadóján, a Real Madrid - FC Barcelona összecsapáson 1-1-es döntetlen született, amelynek a katalán sztáregyesület örülhetett jobban, hiszen nyolc pontos előnye nem apadt a rivális madridiakkal szemben.

Johan Cruyff, a Barca legendája az El Periódico című újságban vezetett blogjában mindig törekszik frappánsan kifejezni gondolatait egy-egy témával kapcsolatban. Most sem cselekedett másképp, hiszen szokásos heti írásában kemény kritikát fogalmazott meg a világ legjobb vezetőedzőjének tartott José Mourinhóval szemben.
"Ez a mérkőzés megerősítette bennem, José Mourinho egy negatív edző. Őt kizárólag csak az eredmény érdekli, a jó futballal mit sem törődik. Szebben mondva, ő egyáltalán nem futball-szakértő, már amennyiben a labdarúgás nevű sport alatt olyasmit értünk, ami szórakoztató és látványos."

"A szombaton látott Real Madrid felért egy tisztelgéssel a Barcelona előtt. Hét védővel és három támadóval játszottak saját pályájukon. Ez egy picit extrém számomra. Biztosan nagyon féltek valamitől. A Bernabeu közönsége az esetek többségében nem tűri el az ilyesfajta mentalitást egy edzőtől."

Real Madrid ostorozását a közelgő Copa del Rey-döntő és a Bajnokok Ligája-elődöntő (a Barcelona és a Real Madrid egymással küzd a döntőbe jutásért) kapcsán sem hagyta abba a holland szakember.

"Nagy csapás lenne a Copa del Rey-finálé elvesztése, valamint a Bajnokok Ligája-továbbjutás elbukása a Madrid számára."

Cruyff kitért az FC Barcelona akadémiájának munkájára is, amelyet véleménye szerint a Real utánpótlásképzése meg sem közelít.

"Figyelemre méltó látni, a Barcelona kezdő tizenegyében nyolc olyan játékos volt, akik a klub ifjúsági akadémiájáról kerültek fel korábban. Ezzel szemben a Madrid csupán egy ilyen játékost tudhat magáénak. A két klub filozófiája közti különbséget világosan lehet látni."