Premier League

Gareth Bale az év játékosa, Wilshere a legjobb fiatal

  • MTI

Gareth Bale-t, a Tottenham Hotspur walesi szélsőjét választották meg az idény legjobbjává az Angliában játszó profi labdarúgók.

Gareth Bale-nek Gordon Taylor, a PFA igazgatója adta át a díjatA hivatásos futballisták szervezetének (PFA) vasárnapi voksolásán a második helyen Samir Nasri, az Arsenal francia középpályása végzett, míg a harmadik Carlos Tévez, a Manchester City argentin csatára lett.

Érdekesség, hogy a 21 éves Bale-t a legjobb fiatal kategóriájában is jelölték, ám ott Jack Wilshere, az Arsenal középpályása diadalmaskodott.

"Óriási megtiszteltetés, ha megnézem a neveket, akik már korábban nyertek, egészen elképesztő" - mondta Bale, aki Ian Rush, Mark Hughes és Ryan Giggs után a negyedik walesi győztes.

 

Az Év csapata a PFA szavazásán:
Edwin van der Sar (Manchester United) - Bacary Sagna (Arsenal), Nemanja Vidic (Manchester United), Vincent Kompany (Manchester City), Ashley Cole (Chelsea) - Nani (Manchester United), Samir Nasri (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal), Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Carlos Tévez (Manchester City), Dimitar Berbatov (Manchester United).