El Clásico

Di Stéfano is a Real Madridot kritizálja

A Real Madrid egykori legendája, Alfredo Di Stéfano is kifejtette véleményét az El Clásico kapcsán. Függetlenül attól, hogy a Di Stefano a blancók játékosa volt, erős kritikát fogalmazott meg volt klubjával szemben.

A kétszeres aranylabdás legenda nem fukarkodott a jelzőkkel, mikor a Barcelona teljesítményét kellett értékelnie: "Egész egyszerűen zseniális volt az a futball, amelyet a Barcelona mutatott a Bernabéuban. Amíg a katalánok fociztak és táncoltak, addig a madridiak csak azt figyelték, ahogy az ellenfél játékosai jöttek-mentek a labdával. A Real egy olyan csapat ellen játszott, akik mindvégig uralták a középpályát."

Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid egykori játékosa, tiszteletbeli elnöke

A korábbi csillagnak továbbra sem tetszik a portugál által kidolgozott taktika, melynek hangot is adott: "Ez a defenzív játékstílus a Madrid számára olyan, mint mikor az egér az oroszlánnal játszik, hiszen ahol kellett volna, ott nem tudták tartani az ellenfelet. A Barcelona kétségkívül felülmúlja a Real Madridot. A védekezésen alapuló kontratámadás nem a legjobb módja a meglepetésnek. A Real Madrid egy személyiség nélküli csapat. Mindenképp változtatni kell ahhoz, hogy a Copa del Rey a Madridé lehessen."

Mint arról korábban beszámoltunk, Johan Cruyff is élesen bírálta José Mourinhót, a Real Madrid vezetőedzőjét.