Kínai Nagydíj

Rosberg csalódott, Alonso szerint lassú volt a Ferrari

A vasárnap reggel rendezett Formula-1-es Kínai Nagydíj talán legnagyobb vesztese a Mercedest vezető Nico Rosberg volt, aki egészen közel állt első F1-es futamgyőzelméhez, de végül csak a 5. helyen zárt. Csapattársa, Michael Schumacher viszont rendkívül élvezte a versenyzést, és a 8. helyen hozta be autóját. A Ferrarival 7. helyen végzett Fernando Alonso szerint a problémát egyszerű dolog okozta: egyszerűen lassú volt az autója.

Fernando Alonso a Kínai Nagydíj után

Nico Rosberg (Mercedes, 5.)"Nyilvánvalóan nem vagyok elégedett a 5. helyemmel, hiszen nem használtuk ki minden lehetőségünket, hogy jobb eredményt érjünk el. Nagy lépést tettünk előre az autó fejlesztésével a hétvégén, aminek nagyon örülök és biztos vagyok benne, hogy a szezonban lesznek még sokkal jobb versenyeim is. Ilyen hosszú ideig vezetni a futamon fantasztikus érzés, de problémáink adódtak az üzemanyaggal, ezért fel kellett adnunk a pozíciónkat és a végén még a dobogóról is lemaradtunk" - fogalmazott Rosberg.

Michael Schumacher (Mercedes, 8.)"Rengeteg akció volt ezen a Nagydíjon, ami remek szórakozást nyújtott a nézőknek és személy szerint nekem is. Nagyon izgalmasan alakult a futam, és végül azt gondolom kifizetődött a csapat kemény munkájának eredménye. Isztambulra további fejlesztéseink lesznek készen, nagyon várjuk a szezon európai részét. Örülök, hogy ilyen pozitív élményekkel távozom Ázsiából" - mondta a futamot követően a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

Fernando Alonso (Ferrari, 7."Könnyű úgy stratégiát választani, ha a tiéd a leggyorsabb autó a mezőnyben, viszont roppant nehéz, ha a lassú a kocsid. Ma Webber demonstrálta az első esetet, és megmutatta azt is, hogy az időmérő valóban nem olyan fontos. Az is kiderült, hogy jó stratégiával és megfelelő gumiválasztással lehet előzni" - sorolta a nap tanulságait Alonso.

"Nagyon sok mindenben kell fejlesztenünk a kocsit a következő három hétben. Egyszerűen lassúak voltunk, ezért nem tudtunk előrébb végezni. Két kiállással akartuk a versenyt letudni, ezért a végén kint kellett maradnunk, míg a többiek szépen elhúztak mellettünk" - magyarázta a spanyol.