Női kosárlabda NB I

Pécsen szépített a Sopron

  • MTI
megosztom

A Pécs nem tudta hazai pályán megnyerni a női kosárlabda NB I három sikerig tartó fináléjának harmadik mérkőzését - és ezzel megvédeni címét - vasárnap, mivel az ősi rivális Sopron meglepetésre idegenben győzött, és 2-1-re szépített.

A Sopron kiharcolta a folytatást - Fotó: MTIA két nagy rivális 11. bajnoki döntőjének múlt szombati első felvonása az alapszakaszgyőztes baranyai csapat 82-76-os sikerével zárult, majd szerdán a nemrég a Magyar Kupát elhódító soproniak otthon is kikaptak 78-68-ra.

A harmadik felvonásra aztán összekapták magukat Székely Norbert tanítványai, 5-0-lal kezdtek, és ezúttal a 8 perc alatt csupán 5 pontot összehozó házigazdák loholtak az eredmény után. A folytatásban 13 ponttal elhúzott a Honti és Horti vezette "trónkövetelő", és a Lauber Dezső Sportcsarnok közönségének döbbenetére a félidőben már 27-41 volt az állás.

A térfélcsere után végképp elúszni látszott a meccs a mecsekaljaiak számára, ugyanis Horti révén 21 pontra megléptek a soproniak, akiknél az eddigi két meccsen gyengébb formát mutató Coleman is lendületbe jött. A túloldalon az eddig remeklő Fegyverneky, Iványi és Quigley sem kapta el a fonalat, így a harmadik játékrészben a sok dobást rontó Djokic-gárda csak 16 pontra tudta megközelíteni ellenfelét. A 40-61-ről rajtoló zárószakaszban a vendégek remek védekezéssel tartották a különbséget, így végig vezetve, bravúros győzelemmel tartották életben a reményeiket, és szépítettek 2-1-re.

Az NB I történetében eddig egyszer fordult elő, hogy egy csapat 0-2-ről fordított a fináléban, akkor éppen a Sopron vitte véghez a bravúrt a Pécs ellen.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

Pécs 2010 - MKB-Euroleasing Sopron 56-80 (10-17, 17-24, 13-20, 16-19)

Legjobb dobók: Griffin 14, Fegyverneky 8, Raksányi 8, illetve Tamane 15, Horti 13, Coleman 11, Holt 10, Krivacsevics 10

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Pécs javára. A döntő negyedik mérkőzését Sopronban rendezik kedden 19:15 órakor.

megosztom