Rali

Minden idők legkisebb különbsége Jordániában

  • VNA

Szombaton véget ért az idény negyedik futama, a Jordán rali, ahol a Citroent kormányzó Sebastian Ogier mindössze 0,2 másodperccel győzött.

Úgy tűnik, hogy egyre inkább megvan az utánpótlás Sebastian Loeb számára. A franciáknak ugyanis egy újabb klasszis rali versenyzőjük kezd beleerősödni a mezőnybe, hiszen Sebastian Ogeir ugyanis sorozatban második versenyét nyerte meg az idei világbajnokságon. A szombaton véget ért Jordán rali hajrája páratlan izgalmakat hozott, ahol az utolsó gyorsasági szakasz előtt mindössze fél másodperc különbség volt Ogier és az akkor vezető, Fordot kormányzó Jari-Matti Latvala között. A befejező napra még 31,6 másodperces előnnyel érkező francia versenyző szombaton végig a mezőny előtt haladt (annak minden hátrányával együtt), így fokozatosan olvadt el az előnye. Mivel azonban az utolsó szakaszon gyorsabb volt, mint finn riválisa, így végül 0,2 másodperccel, a rali világbajnokságok történetének legkisebb különbségével nyerte meg a futamot.

A technikai hibákkal is küzdő Sebastien Loeb ezúttal a harmadik helyen végzett, így az idei világbajnokság négy futama után két pont előnnyel vezeti a pontversenyt Hirvonen és további három ponttal Ogier előtt. Balszerencsésen zárult a Turán Frigyes - Zsiros Gábor páros első idei versenye a rali-világbajnokságban, miután a jordániai viadal szombati zárónapján kigyulladt az autójuk és kiestek. Turánékat különösen bosszanthatja a baleset, mivel kategóriájukban, az SWRC-ben a harmadik helyen álltak, míg összetettben a 12. helyet foglalták el.