Divízió I-es jégkorong-vb

Magabiztos győzelemmel rajtoltak a magyarok

  • MTI

A házigazda magyar jégkorong-válogatott magabiztos játékkal, 7-3-ra nyert a holland csapat ellen a divízió I-es világbajnokság vasárnapi nyitófordulójában, a Papp László Sportarénában.

A hollandok elleni mérkőzést megnyerte válogatottunk - Fotó: MTI
Miután Bartalis István a bemelegítés során részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, nem lehetett ott a magyar válogatott első mérkőzésén, a hollandok ellen. A találkozó előtt René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a világbajnokságot.

Nagy lendülettel kezdett a magyar csapat, az első helyzetek mégis a hollandok előtt adódtak. Később Sofron, valamint Sikorcin kihagyott ziccere azért jelezte, átvette az irányítást a hazai alakulat. A 15. percben született meg az első magyar gól a világbajnokságon: Palkovics közeli lövése még kijött, ám Sikorcin a kipattanót kíméletlenül vágta a kapu bal oldalába. Két perccel később már kettő volt az előny, emberfórban Ladányi passzát követően Vas Márton bombázott, Horváth beletette az ütőjét a korong útjába, így a játékszer a kapuban landolt. Újabb egy perc múlva ismét rezdült a vendégek hálója, ezúttal Kovács volt a gólszerző. Ted Sator legénysége nagyon is komolyan vette a közönség üzenetét ("Még, még, még ...ennyi nem elég"), 59 másodperccel később ugyanis Sofron pofozta be közelről a korongot (4-0).

A második harmadban Sofron hatalmas kapásgóljával növelte előnyét a magyar válogatott, ezt követően azonban Hagemeijer révén szépíteni tudtak a hollandok, majd van Schaagen is betalált, így a vendégek megnyerték ezt a játékrészt. A második vendégtalálat volt a hollandok 100. gólja, melyet a magyarok ellen szereztek.

A zárófelvonás Vas Márton találatával indult, a közönség ezt követően hullámzásba kezdett, és örülhetett a másik Vas, János góljának. Az utolsó perc még hozott egy vendéggólt, de így is magabiztos sikerrel rajtolt a magyar válogatott.

Eredmény, 1. forduló:

Magyarország-Hollandia 7-3 (4-0, 1-2, 2-1)

gólszerzők: Sikorcin (14.), Horváth (16.), Kovács (18.), Sofron (19., 29.), Vas M. (44.), Vas J. (56.), illetve Hagemeijer (32.), van Schaagen (33.), van den Heuvel (59.)

Ted Sator együttese hétfőn 19:30 órakor a dél-koreaiak ellen folytatja szereplését a tornán.