Kínai Nagydíj

Hamilton a stratégiát dicséri

megosztom

A Formula-1-es Kínai Nagydíj az évad eddigi legváltozatosabb és legizgalmasabb versenyét hozta. A győztes Lewis Hamilton a választott stratégiával és az autójával is elégedett volt - utóbbit annak ellenére dicsérte, hogy alig tudott időben felállni a rajtrácsra, mert szerelni kellett még a McLarent. A második Vettel a rajtja miatt kesergett, míg csapattársával, a 18. helyről rajtolva a harmadik helyen végző Webberrel szinte madarat lehetett fogatni a futamot követően.

Lewis Hamilton nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes, 1.):"Sokat segített a jól kitalált stratégia. Jobban kitartottak a lágy gumijaim, mint azt vártam. A kerékcserék nagyon jól sikerültek, a csapat nagyszerűen dolgozott. Próbáltam úgy tartani a tempót, hogy közben azért óvjam a gumikat. Tökéletes autót kaptam a csapatomtól, ezért jár a gratuláció a szerelőknek és a gyárban dolgozóknak. A rajt előtt volt egy pici gondom, és két perccel a box lezárása előtt tudtam csak kiállni a rajtrácsra. Ekkor fontos volt, hogy megőrizzem a nyugalmamat és ez jó hatással volt a csapat többi tagjára is."

Sebastian Vettel (Red Bull-Renault, 2.)"Nem ez volt a legjobb rajtunk. Úgy tűnik, hogy a rosszabb oldalról indultam, még Lewis is leelőzött a harmadik helyről. Az első etapban talán kicsit tovább is kint maradhattam volna. Eléggé meglepődtem, amikor Jenson a helyemre állt be az első kerékcserénél, de nem hatott rám és a csapatra különösen. Sikerült az élre kerülni és próbáltam ragaszkodni a két kiállásos taktikához. Láttam, hogy a végén Hamilton már nagyon közelít és már nem tudtam magam mögött tartani őt. Jó versenyt futottunk, bár voltak apróbb hibáink, sokat tudunk tanulni a mai napból. Gratulálok Hamiltonnak és a McLarennek."

Mark Webber (Red Bull-Renaul, 3.): "Az elején kemény gumival kezdtem, de az nem volt túl jó választás. Az élettartama a nem volt olyan hosszú, nehezen melegedett be a forgalomban és a rajt után ez nem jött túl jól, mert nehéz volt felzárkóznom. A lágy keverékkel már sokkal jobban mentek a dolgaim. A 15. körtől kezdve éreztem magam igazán biztosnak, volt még pár szett új lágy gumim, hiszen gyakorlatilag részt sem vettem az időmérőn. Hatalmas köszönet jár a csapatnak a ma mutatott teljesítményért. Azt hiszem, hogy csapatszinten is jó napot zártunk."

megosztom