Női kézilabda KEK

Döntőbe jutott az FTC!

  • MTI

Bejutott a női kézilabda KEK fináléjába a Ferencváros, miután az idegenbeli négygólos siker után az elődöntő vasárnapi, népligeti visszavágóján csak 29-27-re kapott ki a francia Metztől.

Női kézilabda KEK, elődöntő, visszavágó:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz (francia) 27-29 (14-13)
Továbbjutott: a Ferencváros, 58-56-os összesítéssel.

Bizakodásra adott okot, hogy a zöld-fehérek az egy héttel ezelőtti, franciaországi találkozót megnyerték, mégpedig 31-27-re, de volt már kétszámjegyű is a különbség.

Az FTC bejutott a döntőbe - Fotó: MTI
Ezúttal is remekül kezdett az FTC, 5-2-re ellépett, majd amikor közelebb férkőztek a vendégek, Pastrovics pillanatai következtek a kapuban. Sorozatban lőtt négy hazai találatot követően, a 16. percben 10-5-nél a Metz időt kért. Ettől feljavult, felgyorsult a támadójátéka, és fordított. A szünet előtti hajrában - időkérés után - visszavette a vezetést a népligeti együttes.

A fordulás után két metzi gól esett, ám a Fradi nem szakadt le. Innen váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok, és egyszer sem volt egygólosnál nagyobb a különbség ide vagy oda. Ez a hazaiak malmára hajtotta a vizet, ám gondot okozott, hogy a kevés cserével felálló FTC-nél fennállt a veszély, hogy a játékosok elfáradnak.

Az utolsó negyedórában egyre többször kapkodtak támadásban a franciák, de nem adták fel a csatát. Hét perccel a vége előtt 25-24-re a Metz vezetett, s Pineau kiállításával sem tudott mit kezdeni a Ferencváros, ugyanis Szucsánszki büntetőjét megint védte a kapus.

Ugyanakkor Pastrovics is a helyén volt, a végjátékban fontos védéseket mutatott be, és Elek Gábor – hogy megnyugtassa tanítványait - időt kért. Ez hatott, mert a hazaiak nem adták el a labdát, hanem lövésig játszották a helyzeteiket, és így esélye sem volt a Metznek a hátránya lefaragására, végül "csak" két góllal tudott nyerni vendégként.

Az FTC legutóbb öt évvel ezelőtt volt nemzetközi kupa döntőjében, és akkor megnyerte az EHF Kupát.
Azt kedden sorsolják ki, hogy az FTC vagy az Alicante kezd-e otthon a döntőben. Az első mérkőzésre május 7-én vagy 8-án, a visszavágóra pedig május 14-én vagy 15-én kerül sor.

Szombaton játszották:
Női KEK, elődöntő, visszavágó:
Mar Alicante (spanyol)-Lugi (svéd) 28-22 (13-9)
Tj: az Alicante, 50-46-os összesítéssel.