Férfi vízilabda ob I

Döntetlen Szegeden

  • MTI

A Szeged és a Vasas  megosztozott a pontokon vasárnap a Vodafone férfi vízilabda ob I felsőházi rájátszásának első fordulójában.

A körmérkőzéses rendszerű playoff legjobb négy csapatot mozgósító nyitányának második meccsén a bajnoki alapszakasz második és harmadik helyezettje csapott össze, s mivel a gárdák magukkal hozták pontjaikat (mindkettő 61-gyel zárt), nagyon nem volt mindegy, hogy melyik hányat tesz hozzá az eddigi gyűjteményéhez a Tisza-parti ütközetet követően.

A mérkőzést rendkívül jól kezdték a hazaiak, akik az első negyedet követően négy góllal vezettek a sátortetőtől megszabadított újszegedi uszoda medencéjében. A második szakasz viszont egyértelműen a vendégeké volt, akik öt találattal megfordították az állást. A harmadik és negyedik periódusban nehezebben estek a gólok, végül döntetlennel zárult az összecsapás.

Az angyalföldiek a jelenlegi ob I-es idényben még nem nyertek a Szeged ellen: az alapszakaszban előbb a csongrádiaknál döntetlenre végeztek a felek, majd a Komjádi uszodában Kásás Zoltán alakulata legyőzte Földi László legénységét.

Az állás a rájátszás  első fordulója után:

1. Eger    1 1 – –   4–3  71 pont
2. Szeged  – – – –   0–0  62
3. Vasas   – – – –   0–0  62
4. Honvéd  1 – – 1   3–4  58

Az 1-4. helyért zajló playoff második fordulóját - Vasas–Eger és Honvéd–Szeged párosításban - szerdán rendezik. A végső sorrend két teljes kör, vagyis a 6. forduló zárásakor alakul ki, ekkor az első kettő  egymással csap össze két mérkőzésen a bajnoki címért, s ugyanígy két meccs határoz a harmadik és negyedik helyezett között az ob I bronzérmeséről.

Eredmény:

Szeged-Beton VE – TEVA-Vasas-UNIQA  7-7 (4-0, 0-5, 2-2, 1-0)

góldobók: Török 2, Younger 2, Kiss Cs. 2, Molnár 1, illetve Boskovic 3, Vörös, Powers, Steinmetz B., Decker 1-1

Korábban:

a 9-13. helyért zajló rájátszásának vasárnapi találkozóján:

ÚTE - BVSC-Zugló 7-15