Autósport

Újra Németországban a Bajnokok Tornája

  • VNA
megosztom

A tavalyi düsseldorfi verseny után idén Frankfurt lesz a házigazdája a Bajnokok Tornája elnevezésű össznépi autóversenynek.

Az utóbbi években már hagyománnyá vált hogy az év végén, az autós szezonok lezárultával megrendezik a Bajnokok Tornája (Race of Champions) elnevezésű versenyt, ahol a különböző kategóriák (NASCAR, túraautó, Formula-1-, Le Mans sorozat, stb.) bajnokai egyetlen versenyen döntik el maguk között, hogy ki navigál legjobban négy keréken. Tavaly ennek a versenynek Düsseldorf volt a házigazdája, a szervezők csütörtöki bejelentése alapján idén pedig Frankfurt ad majd otthont a rangos versenynek. A december 3-4-én sorra kerülő versenynek a Commerzbank Arena lesz a házigazdája, ahol 50.000-en figyelhetik a két párhuzamos pályán zajló eseményeket.

„Ismét sok nagyszerű helyszín jelentkezett a rendezésre a világ minden részéről, de mivel olyan német szupersztárok is ott lehetnek a mezőnyben, mint Michael Schumacher, vagy Sebastian Vettel, így nagy örömünkre szolgál, hogy újra Németország lesz a házigazda. tavaly rendkívül jó hangulatot teremtettek a szurkolók Düsseldorfban, most is hasonlóra számítunk.” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Fredrik Johnsson, az 1988 óta megrendezésre kerülő  viadal főszervezője.

megosztom