NB I

Újabb siófoki bravúr: győzelem a címvédő otthonában

Az NB I 23. fordulójának szombati első találkozóján a kiesés elől menekülő Siófok 3-2-re győzni tudott az egy félidőn át emberhátrányban játszó Debrecen ellen, így hosszú idő után átmenetileg elkerült a kiesőzónából.

Siófoki örömA DVSC-TEVA ismét nagy esélyt kapott azzal, hogy a Ferencváros vereséget szenvedett pénteken a Vasastól, így elérhető közelségbe került a bajnokság második helye. A Siófoknak is minden pontra szüksége volt, hiszen a kiesés elleni harcban egy ponttal előzte meg őket az MTK.

„Mentalitással vannak problémáink, egyes játékosok alkalmatlanok a feladatok megoldására. Nem véletlenül nem nyertünk meccset idegenben. Mindenkinek magának kell megtalálnia a motivációt” - nyilatkozta Dombi Tibor a hazaiak részéről a találkozó előtt.

A Siófok ugyanabban az összeállításban lépett pályára, amelyben nyert az MTK ellen idegenben és döntetlent játszott a Ferencváros ellen. A DVSC-nél viszont a Paks elleni Ligakupa-döntőhöz képest kilenc helyen változtatott Zdenek Scasny. Kabát Péter és Szakály Péter ezúttal csak a kispadon kaptak helyet, a támadósorban Coulibaly és Salami kezdett.

Rögtön a találkozó elején megszerezhette volna a vezetést a Debrecen, miután Délczeg akasztotta Komlósit a tizenhatoson belül, így a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Czvitkovics állt a 9. percben, de nekifutás közben megtorpant, majd gyengén lőtt, így Molnár védeni tudott. Egy percre rá újabb helyzet adódott a Siófok kapuja előtt, de Coulibaly elügyetlenkedte a lehetőséget. A 13. percben viszont már megszületett a gól, igaz ezt a vendégek szerezték: Délczeg 18 méterről egy pattanás után a bal felső sarokba bombázott (0-1).

A Balaton-parti támadó az MTK és a Ferencváros után sorozatban harmadik mérkőzésén volt eredményes. A 23. percben Yannick bal oldali beadását vetődve fejelte a hosszún érkező Bódi a jobb sarok irányába, de Molnár védett, majd Coulibaly 6 méteres ismétlése Graszlról pattant szögletre. A Siófok továbbra sem állt be védekezni, bátran próbált passzolgatni az ellenfél térfelén, a Debrecen pedig, akárcsak egész tavasszal, elképzelés nélkül futballozott.

A félidő végén ráadásul emberhátrányba került a hazai csapat, ugyanis Mijadinoszki lerántotta a gólhelyzetben kilépő Honmát. Az ezért járó szabadrúgást pedig maga a sértett csavarta 18 méterről a kapu bal felső sarkába, ezzel véget is ért a félidő (0-2).

A második játékrészben Simac állt be Salami helyére, hogy pótolja a kiállított Mijadinoszkit. Az 52. percben már három volt a vendégek előnye. Egy bal oldali szabadrúgásba Tusori ért bele középen, a labda pedig a kapuba jutott (0-3).

Ezt már a hazai közönség sem bírta, kikezdte a hazai csapatot és ettől mintha felébredtek volna Bódiék. Az 55. percben Czvitkovics parádés indításával Coulibaly lépett ki, majd magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba (1-3).

Négy percre rá Yannick kevergetett a bal oldalon, majd magasan középre csavart, Bódi pedig magasra ugorva szép mozdulattal fejelt a hálóba (2-3).

Dombi Tibor és Kabát Péter is beállt a Debrecenbe, egyértelmű volt, hogy a hazai csapat tíz emberrel is győzelemre játszott. A hazaiak szorongattak, Molnárnak pedig nagy bravúrokra is szüksége volt, hogy megóvja kapuját a góltól. Ez sikerült is, így a Siófok óriási bravúrral nyerni tudott a címvédő ellen, akárcsak ősszel.

NB I 23. forduló

DVSC-TEVA-Siófok 2-3 (0-2)

Gólszerző: Coulibaly (55.), Bódi (59.) ill. Délczeg (13.), Honma (45.), Tusori (52.)