Atlétika

Új technikával készül a vb-re a kínai olimpiai bajnok

Liu Csiang, a 2004-es athéni olimpia 110 méteres gátfutásának bajnoka új startmódszerrel készül a nyár végi tegui világbajnokságra. A kínai futó az új technikától reméli második vb-aranyának megszerzését.

Liu Csiang

Liu Csiang 2007-ben Oszakában nyerte egyetlen világbajnoki aranyérmét, utána sokáig Achilles-ín sérüléssel küzdött, a pekingi, hazai rendezésű olimpiát is fel kellett adnia. Tavaly novemberben az Ázsia Játékokon első lett 13.09-es eredménnyel, ez az időmég elmarad egyéni legjobbától (12.88), amit 2007-ben Svájcban futott, és akkor világcsúcsnak számított. A jelenlegi rekordot a kubai Dayron Robles, a pekingi bajnok tartja, 12.87-el.

Az atléta szerint új technikával akár öt századmásodpercet is lefaraghat eredményéből, és már a táv első felében megelőzheti riválisait. Új startmódszerét valószínűleg a Gyémánt Liga-sorozat májusi, sanghaji állomásán mutatja be.

"Nem szabad félni az újításoktól, és elveszteni a hitedet...ha a technika nem válik be, akkor tovább csiszolunk rajta" - nyilatkozta az olimpiai bajnok.