Úszókonferencia

Nagy az érdeklődés a LEN rendezvényén a TF-en

  • MTI
Címkék:

A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az első LEN Learn to Swim (Tanulj úszni) elnevezésű nemzetközi szeminárium szombati nyitónapja.

Az Európai Úszó Liga (LEN), a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara - közhasználatú elnevezéssel a TF - és a Magyar Úszó Szövetség szervezte telt házas eseményen 350-en vettek részt, s a rendezők számára kellemes meglepetésként 23 országból érkeztek érdeklődők a budapesti konferenciára. A szemináriumnak sporttörténeti jelentősége is van, hiszen a LEN úszásoktatói konferenciát még soha sehol nem rendezett.

A szombati előadásokon ott volt többek között Kiss László, a felnőtt úszóválogatott szövetségi kapitánya, továbbá Güttler Károly, az ifik szövetségi kapitánya, s egy másik korábbi olimpiai ezüstérmes úszó, Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) főtitkára is. A rendezvény - egyik meghirdetett céljaként - a magyar szakemberek éves továbbképzését is szolgálja.

Az első napon a három magyar - az egyformán a TF úszás tanszékét képviselő Sós Csaba, Tóth Ákos és Egressy János - mellett dán, holland, szlovén, amerikai és angol előadók is szerepeltek a programban.

A vasárnap záruló esemény fővédnöke Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, védnöke Tihanyi József, a TF dékánja, az olimpiai aranyérmes Kovács Ágnes, a tanintézmény Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóságának tagja és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.